MedWatch

Tocifret millionbeløb til Carlsberg-spinout

Det danske medicoselskab 2cureX har fået en markant kapitalindsprøjtning fra en gruppe tyske investorer. Penge, der skal bruges til at færdigudvikle selskabets første produkt.

Det danske medicoselskab 2cureX har fået ekstra kapital fra den anden side af grænsen. En finansieringsrunde ført an af en gruppe af private, tyske investorer har således skudt et tocifret millionbeløb i virksomheden, der i 2006 blev spundet ud af Carlsberg Research Center.

”Det er i hvert fald for os et ganske betragteligt beløb, og vi kan køre kliniske forsøg over et par år på det grundlag,” siger dr. og adm. direktør Ole Thastrup, der af fortrolighedshensyn ikke kan komme beløbet nærmere.

Selskabet udvikler en teknologi, der skal anvendes til at individualisere behandlingen af kræftpatienter, og kapitalen vil ifølge direktøren gøre det muligt at færdiggøre udviklingen af 2cureX’s første produkt, at validere det i klinikken og føre det frem til markedet, hvilket kan ske om halvandet til to år.

Smarte penge

Dette første produkt i selskabets portefølje, 2treat-serien, vil ifølge Ole Thastrup gøre det muligt for onkologer at identificere den mest effektive kombinationsbehandling, der er ’blottet for enhver potentiel modstand’ for den enkelte tyktarmskræft-patient.

Med investeringen følger også et nyt bestyrelsesmedlem. Således træder dr. Ulrich Spengler, der er adm. direktør i det tyske diagnostikfirma Altona Diagnostics, ind i bestyrelsen 2cureX.

"Vi er meget glade for at have tiltrukket en strategisk investor med ”smarte" penge, der er afgørende for at udvikle vores produkter frem til markedet. Vi er ligeledes utroligt glade for at have dr. Ulrich Spengler i bestyrelsen. Han vil være afgørende for at omdanne 2cureX til en produkt-drevet virksomhed med stor synlighed i det globale diagnostiske marked," siger Ole Thastrup.

Overlæger: Spilder millioner på overbehandling

Firmaer og professorer vil sikre præcise kræftdiagnoser

Dansk diagnostikfirma får USA-patent

Forsiden lige nu

Japansk medvind til dansk medicoopstart

Det danske opstartsselskab Medtrace har indgået et nyt samarbejdet med et japansk industrikonglomorat, som skal hjælpe med selskabet med den regulatoriske og kommercielle udvikling af hovedproduktet.

Biogen får også norsk nej til Spinraza

Prisen på lægemidlet Spinraza er urimelig høj, mener nu også den norske pendant til Medicinrådet, 'Beslutningsforum for nye metoder', der - ligesom Medicinrådet i Danmark - ikke vil anbefale midlet som standardbehandling.

Sivantos-ledelse vil ikke sælge sminket lig

Efter en foreløbig lavere omsætningsvækst i 2017 end året før ligger et frasalg eller en børsnotering af høreapparatproducenten Sivantos ikke lige for for ejeren, den svenske kapitalfond EQT.

Seneste Medico & Rehab

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier