MedWatch

J&J får milliardsmæk for hofteimplantater

Sagen omkring defekte hofteimplantater fra Johnson & Johnsons datterselskab Depuy, vil tilsyneladende ingen ende tage. I hvert fald bliver life science-koncernen nu endnu engang ramt af en milliardbøde.

247 mio. dollars – eller 1,5 mia. kr. – kommer en ny hofteretssag i Texas til at koste Johnson & Johnson.

Det er det tredje nederlag i træk i sager af denne type for Johnson & Johnson, skriver Reuters.

Sagen bunder i, at flere patienter har fået invaliderende skader, efter de har fået indopereret hofteimplantatet Pinnacle fra Johnson & Johnsons datterselskab Depuy Orthopaedics. De seks patienter i denne retssag hævder, at de har fået skader som erosion af knoglerne og dødt væv, efter de har fået indopereret Pinnacle-implantatet. Og det har retten givet dem medhold i.

Sagen er én af en række testretssager, som skal bruges til at vurdere den potentielle erstatningsstørrelse fra de tilbageværende 9700 retssager.

En talskvinde fra Depuy siger, at man stadig vil fortsætte sit forsvar af implantaterne, og henviser til klinisk data, som siger, at Pinnacle-implantatet er effektivt.

Men J&J har haft problemer med at vinde retssagerne i denne sag siden den indledende sejr i 2014, og hvis denne tendens fortsætter, kommer omkostningerne til at bliver særdeles dyre for Johnson & Johnson.

J&J vil øjeblikkeligt indlede appelprocessen for den seneste retssag.

J&J’s hofteproblemer fortsætter

Dommer halverer J&J’s millardbøde

J&J vil udfordre milliarddom

Forsiden lige nu

MSD's Keytruda fejler i mavekræftstudie

Immunterapien Keytruda fra amerikanske Merck/MSD har ikke kunnet overgå kemoterapi i andenlinjebehandling af patienter med kræft i mave eller spiserør. Lægemidlet blev for få måneder siden godkendt i indikationen i tredje linje.

Seneste Medico & Rehab

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier