MedWatch

Zealand Pharma får eftertragtet særstatus af FDA

Danske Zealand Pharma har fået den såkaldte orphan drug-status af de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, for selskabets kandidat mod korttarmssyndrom.

Den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, har givet Zealand Pharmas lægemiddelkandidat glepaglutid status af såkaldt "orphan product" til behandling af korttarmssyndrom. Det fremgår af Bloomberg News.

Statussen gives til behandlinger, der udvikles over for sjældne sygdomme, og giver udvikleren af lægemidlet særlige skattefordele, ligesom der ikke skal betales gebyrer til lægemiddelstyrelsen i forbindelse med en eventuel godkendelsesproces.

Zealand venter at indlede fase 3-programmet med glepaglutid i løbet af 2018.

Korttarmssyndrom er en lidelse, hvor patientens tarm ikke kan optage næringsstoffer og energi i tilstrækkelige mængder, eksempelvis fordi store del af tyndtarmen er fjernet efter operation, eller som følge af at tarmen virker utilstrækkeligt efter strålebehandling.

Zealand starter studie mod korttarmssyndrom

Zealand Pharma har planlagt succes

Zealand vil rejse en halv milliard ved børsnotering i USA

Forsiden lige nu

GSK får FDA nik til potentiel revolutionerende HIV-behandling

GSK har fået grønt lys fra de amerikanske lægemyndigheder, FDA, til selskabets mest lovende HIV-middel. Tilladelsen kan være indledningen til et paradigmeskifte inden for HIV-behandling, idet behandlingen reducerer antallet af lægemidler, patienterne behøver at tage.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier