MedWatch

NICE anbefaler genterapi fra GSK til millioner

Det britiske prioriteringsinstitut NICE har trods et prisskilt på over 4 mio. kr. valgt at åbne døren for en genterapi fra GlaxoSmithKline mod en immuneffekt.

En ny genterapi er på vej ud på markedet i Storbritannien. Det sker, efter det britiske prioriteringsinstitut NICE (The National Institute for Health and Care Excellence) har anbefalet genterapien Strimvelis fra GlaxoSmithKline, skriver Reuters.

Strimveli er en behandling mod immundefekten adenosin deaminase mangel (ADA) også kaldet ” bubble boy”-sygdom, fordi patienterne er meget sårbare over for infektioner og nogle i sådan en grad, at de kun kan leve i et sterilt miljø.

Prisen for en behandling med genterapien er 600.000 euros, 4,5 mio. kr. I et udkast til en vejledning lyder det, at Strimvelis mod ADA forbedrer den samlede overlevelse sammenlignet med behandling med stamcelletransplantation.

”Strimvelis repræsenterer en vigtig udvikling i behandlingen af ADA-SCID, der giver et potentiale til at helbrede de immunmæssige aspekter af tilstanden og undgå nogle af ulemperne ved de nuværende behandlinger,” lyder det fra NICE, der også adresserer prisen på behandlingen.

”Det koster 594.000 euros, men behandlingen bliver normalt kun givet en gang og effekten forventes at være livslang.”

NICE åbner døren for Opdivo efter prisreduktion

NICE anbefaler BMS-middel mod hoved- og halskræft

NICE ser ikke tilstrækkelig effekt fra AstraZenecas brystkræftmiddel

Forsiden lige nu

GSK får FDA nik til potentiel revolutionerende HIV-behandling

GSK har fået grønt lys fra de amerikanske lægemyndigheder, FDA, til selskabets mest lovende HIV-middel. Tilladelsen kan være indledningen til et paradigmeskifte inden for HIV-behandling, idet behandlingen reducerer antallet af lægemidler, patienterne behøver at tage.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier