MedWatch

Hackerangreb hos Merck kan koste milliarder

Sommerens globale hackerangreb kommer måske til at koste næsten 2 mia. dollars i forsikringssummer til medicinalkæmpen Merck – og det er kun del af tabet, som er forsikret.

Det har kostet adskillige millioner dollars hos medicinalselskabet Merck, da virksomheden kom under angreb fra NotPetya-virussen i sommer. I en opgørelse fra Verisk Analytics Property Claims Services fremgår det, at Mercks forsikrede tab fra hackerangrebet sandsynligvis kommer til at løbe op i 275 mio. dollars (cirka 1,7 mia. kr.) – og det er kun den del af tabet, som er dækket af forsikring.

Det skriver Reuters.

NotPetya afbrød i en periode produktionen af nogle af Mercks lægemidler og vacciner. En måned efter angrebet (som begyndte i Ukraine den 27. juni), var Merck stadig i gang med at udbedre skaderne fra malwaren, og selskabet har advaret om, at dette kunne føre til forsinkelser i leverancerne af dets produkter.

Noget af dette tab er altså dækket af selskabets forsikringer. Merck afviser dog at kommentere på, hvor stor en del af tabet, som er dækket, og siger man endnu ikke er færdig med beregningerne.

Forsikring mod hackerangreb kan være særdeles dyrt og er ikke bred anvendelse uden for USA. Nogle selskaber har benyttet sig af deres forsikringer imod kidnapning, løsepenge og pengeafpresning til at få godtgjort deres tab efter hackerangreb.

Globalt hackerangreb rammer Merck

Rådet for Digital Sikkerhed: Hackere kan angribe medicinsk udstyr

St. Jude nedtonede sikkerhedsbrister ved hjerteprodukter i flere år

Forsiden lige nu

”Jeg har altid haft købmandsgenet i mig"

Karrierevejen: Trods et tidligt karriereønske om at blive chauffør i den lokale bogbus er Pernille Hyldgaard nu havnet hos Coloplast i marketingafdelingen som director of consumer marketing & activation efter job hos blandt andre B&O og Royal Copenhagen. Hendes bedste karriereråd er at tage det roligt. Så skal tingene nok komme.

Amplifon vil sælge produkter under eget navn i 2018

Italienske Amplifon, verdens største forhandler af høreapparater, vil have produkter under eget navn, og arbejder nu sammen med tre af verdens største høreapparatkoncerner om at lave produkter til Amplifons portefølje. (Opdateret 10.50)

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier