MedWatch

Fremadstormende biotekselskab rager aftaler til sig

Den tidligere Biogen-chef George Scangos har haft travlt, siden han startede sit eget selskab, og kan nu løfte sløret for en lang række aftaler med både selskaber og forskningsinsitutioner.

Det unge, fremadstormende biotekselskab Vir, som er grundlagt af den tidligere Biogen-chef George Scangos, stormer frem for øjeblikket. Senest har virksomheden indgået en stor partneraftale om infektionssygdomme med Alnylam, men det er kun et blandt mange nye projekter.

Det skriver Endpoints.

Aftalen med Alnylam går ud på at udvikle nye RNAi-lægemidler mod infektionssygdomme. Her har Vir sat sig på udviklingsrettighederne til et nyt middel mod hepatitis B, samt fire andre programmer. Og der er over 1 mia. dollars på spil.

Derudover har selskabet også knyttet bånd med den anden biotekvirksomhed Visterra. Her har Vir indgået en aftale om minoritetsrettigheder på kandidater mod influenza A, svampeinfektion, to ikke offentliggjorte indikationer og den respiratoriske luftvejsvirus RSV.

Sidstnævnte er en indikation, som har et dansk islæt, da Bavarian Nordic er en af de førende i dette område, når det kommer til at udvikle terapier mod sygdommen.

Samtidig har Vir også sat gang i et opkøb af det schweiziske biotekselskab Humabs Biomed. Det sker for at øge Virs profil i Europa, og driften og personalet bliver da også indlemmet i Vir, men bliver i Schweiz.

Endelig har Vir også indgået akademiske forskningsaftaler med fire forskellige universiteter. Stanford i Californien, Harvard, Oregon Health and Science University og endelig Fred Hutchinson Cancer Reserach Center.

Tidligere Biogen-boss i spidsen for nyt selskab

Alnylam og Sanofi scorer positive resultater for ny genterapi

Bavarian starter challenge-studie med RSV-vaccine i 2018

Forsiden lige nu

GSK får FDA nik til potentiel revolutionerende HIV-behandling

GSK har fået grønt lys fra de amerikanske lægemyndigheder, FDA, til selskabets mest lovende HIV-middel. Tilladelsen kan være indledningen til et paradigmeskifte inden for HIV-behandling, idet behandlingen reducerer antallet af lægemidler, patienterne behøver at tage.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier