MedWatch

J&J slipper for trecifret millionregning i talkumsag

Amerikanske Johnson & Johnson har fået omstødt en afgørelse i en af de mange amerikanske sager om selskabets talkumpulver, og slipper derfor nu for at betale en regning på 455 mio. kr. Det er Bristol-Myers Squibb, som har banet vejen for omstødelsen af dommen.

Johnson & Johnson og Bristol-Myers Squibb er muligvis konkurrenter, men mon ikke førstnævnte sendte dets konkurrent en venlig tanke tirsdag?

Her stod det nemlig klart, at J&J slipper for at betale 72 mio. dollars, 455 mio. kr. i en ellers tabt retssag tilbage fra februar 2016. Og det skyldes i høj grad BMS, skriver Fiercepharma.

BMS har tidligere ført en sag og fået medhold i, at patienter, der ønsker at sagsøge et medicinalselskab, ikke selv kan vælge og vrage geografisk mellem de domstole, hvor sagen skal føres. Det fik straks J&J til at reagere i forhold til de mange retssager om selskabets talkumpulver, som bliver ført ved forskellige domstole.

Og det er en af de sager, hvor afgørelsen nu er omstødt. Sidste år vandt sagsøgeren, familien til den afdøde Jacqueline Fox, en sag ved en domstol i Missouri, men Jacqueline Fox boede selv i Alabama mens hun levede.

En talsperson fra J&J oplyser til Fiercepharma, at man er tilfreds med udfaldet og at man vil fortsætte appelprocessen.

”De sager, der involverer ikke bosiddende sagsøgere, som har sagsøgt ved en domstol i Missouri, har vi konsekvent argumenteret for, at der ikke var nogen jurisdiktion, og vi forventer, at de eksisterende domme, som vi appellerer, vil blive vendt,” lyder det i en mail til Fiercepharma.

J&J vil have penge tilbage efter BMS-højesteretsdom

J&J må til lommerne i ny talkumsag

J&J taber flere milliarder i talkum-sag

Forsiden lige nu

”Jeg har altid haft købmandsgenet i mig"

Karrierevejen: Trods et tidligt karriereønske om at blive chauffør i den lokale bogbus er Pernille Hyldgaard nu havnet hos Coloplast i marketingafdelingen som director of consumer marketing & activation efter job hos blandt andre B&O og Royal Copenhagen. Hendes bedste karriereråd er at tage det roligt. Så skal tingene nok komme.

Amplifon vil sælge produkter under eget navn i 2018

Italienske Amplifon, verdens største forhandler af høreapparater, vil have produkter under eget navn, og arbejder nu sammen med tre af verdens største høreapparatkoncerner om at lave produkter til Amplifons portefølje. (Opdateret 10.50)

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier