MedWatch

Astrazeneca-opkøb har forfalsket kræftdata

Tidlige prækliniske data på en lægemiddelkandidat mod kræft, som Astrazeneca fik med i en milliardhandel tilbage i 2015, viser sig nu at være forfalskede.

En medarbejder hos biotekselskabet Acerta har forfalsket en række prækliniske data på lægemiddelkandidaten acalabrutinib, der bliver testet i flere kliniske studier mod blodkræft.

Det skriver Fiercebiotech.

Selskabet blev tilbage i 2015 opkøbt af Astrazeneca i en aftale med en potentiel værdi på op til 27 mia. kr. Med i købet fik man acalabrutinib, der nu blandt andet bliver testet mod kronisk lymfatisk leukæmi (CLL) og mantle celle lymfom.

Forleden måtte Acerta trække et resume tilbage, der var blevet publiceret i det medicinske tidsskrift Cancer Research for to år siden, hvor man påviste, at acalabrutinib var effektiv i behandlingen af solide tumorer i mus.

Ifølge en udtalelse fra Astrazeneca i den britiske avis The Telegraph har man nu indrømmet, at de data var fabrikerede. Medicinalselskabet bebrejder "en tidligere medarbejder hos Acerta, som har handlet alene i forhold til at forfalske prækliniske data gennem eksterne samarbejder."

Hos Astrazeneca påpeger man, at de forfalskede data ikke har haft indflydelse på lægemiddelkandidatens integritet eller har udsat patienter for sundhedsfare.

Det forventes ikke, at oplysningerne om de forfalskede data får økonomisk betydning for aftalen mellem Astrazeneca og Acerta.

AstraZeneca overtager biotekselskab i tocifret milliardhandel

AstraZeneca sikrer sig særstatusser og nye kræftfolk

AstraZeneca-satsning belønnes med særstatus

Forsiden lige nu

GSK får FDA nik til potentiel revolutionerende HIV-behandling

GSK har fået grønt lys fra de amerikanske lægemyndigheder, FDA, til selskabets mest lovende HIV-middel. Tilladelsen kan være indledningen til et paradigmeskifte inden for HIV-behandling, idet behandlingen reducerer antallet af lægemidler, patienterne behøver at tage.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier