MedWatch

Schweizisk storbank sender Novo-aktien ned med nedslående analyse

Hos det schweiziske finanshus Credit Suisse er man ikke imponeret over Novo Nordisks udsigter over de næste 12 måneder, men ser dog lyspunkter i bestsellerhåbet semaglutid.

Den schweiziske storbank Credit Suisse er fredag ude med riven efter Novo Nordisk i en analyse, der peger på det danske medicinalselskabs aktie som den dårligst præsterende i sektoren over de kommende 12 måneder.

Credit Suisse har ifølge Bloomberg News spurgt 135 investorer om den forventede udvikling blandt aktierne i medicinalsektoren, og her scorer Novo Nordisk altså lavest.

Banken peger på et rivaliserende middel inden for blødermedicin samt pres på priserne på diabetesmedicin i særligt USA som forklaringer på investorernes vurdering.

Banken ser dog selv Novo Nordisks nye GLP-1-analog, semaglutid, som et stærkt kort i konkurrencen.

"Dette er måske drevet af den fortsatte frygt omkring priserne på diabetesmidler samt effekten af ACE910 på Novoseven. Vi venter dog en positiv godkendelse af semaglutid ved udgangen af året og ser en stærk vækst i GLP-1-markedet," skriver Credit Suisse ifølge Bloomberg News.

Novo-aktien falder med 2,9 pct. til 298,70 kr. fredag eftermiddag og blander sig dermed også i bunden af C20 Cap-indekset.

Talentfuld Novo-mand skal redde skrantende forretningsben

Ferring opruster på Novo-område

Novo Nordisks semaglutid vil komme flyvende fra start

Forsiden lige nu

Japansk medvind til dansk medicoopstart

Det danske opstartsselskab Medtrace har indgået et nyt samarbejdet med et japansk industrikonglomorat, som skal hjælpe med selskabet med den regulatoriske og kommercielle udvikling af hovedproduktet.

Biogen får også norsk nej til Spinraza

Prisen på lægemidlet Spinraza er urimelig høj, mener nu også den norske pendant til Medicinrådet, 'Beslutningsforum for nye metoder', der - ligesom Medicinrådet i Danmark - ikke vil anbefale midlet som standardbehandling.

Sivantos-ledelse vil ikke sælge sminket lig

Efter en foreløbig lavere omsætningsvækst i 2017 end året før ligger et frasalg eller en børsnotering af høreapparatproducenten Sivantos ikke lige for for ejeren, den svenske kapitalfond EQT.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier