MedWatch

11 medicinalselskaber slår sig sammen i ny kræftaftale

Et femårigt kræftprojekt omkring immunterapi har fået opbakning af 11 forskellige medicinalselskaber samt den amerikanske regering.

Et nyt kræftprojekt mellem 11 medicinalselskaber samt den amerikanske regering skal bruge 215 mio. dollars på at fremme behandling med immunterapier. Partnerskabet går under navnet Partnershop for Accelerating Cancer Therapies (PACT).

Det skriver Reuters.

Projektet skal teste kemiske signaturer i kroppen, som skal hjælpe med at finde ud af, hvilke patienter, der har bedst gavn af immunterapierne. De tæller eksempelvis Bristol-Myers Squibbs (BMS) Opdivo og Mercks Keytruda. Merck deltager ikke i alliancen, men det gør BMS sammen med blandt andre AbbVie og Roche.

”Ved at standardisere og validere biomarkører for imminterapier samtidig med at vi udvikler og udforsker nye biomarkører, håber vi at kunne gå hurtigt mod en ny fremtid for præcisionsonkologi, som kan ganve alle patienter,” lød det fra Francis Collins, som er leder af National Institutes of Health (NIH) og en af ophavsmændene bag projektet.

Mens præsident Donald Trumps administration bakker op omkring projektet, er det blevet født ud af tidligere præsident Obama og vicepræsident Joe Bidens Moonshot-kræftinitiativ.

Immunterapier fra Merck og BMS får nye godkendelser

NICE åbner døren for Opdivo efter prisreduktion

Obamas kræftprojekt får hjælp fra norsk biotekklynge

Forsiden lige nu

Japansk medvind til dansk medicoopstart

Det danske opstartsselskab Medtrace har indgået et nyt samarbejdet med et japansk industrikonglomorat, som skal hjælpe med selskabet med den regulatoriske og kommercielle udvikling af hovedproduktet.

Biogen får også norsk nej til Spinraza

Prisen på lægemidlet Spinraza er urimelig høj, mener nu også den norske pendant til Medicinrådet, 'Beslutningsforum for nye metoder', der - ligesom Medicinrådet i Danmark - ikke vil anbefale midlet som standardbehandling.

Sivantos-ledelse vil ikke sælge sminket lig

Efter en foreløbig lavere omsætningsvækst i 2017 end året før ligger et frasalg eller en børsnotering af høreapparatproducenten Sivantos ikke lige for for ejeren, den svenske kapitalfond EQT.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier