MedWatch

Opdivo-opfindere køber kræftmidler fra Genmab-udfordrer

Amerikanske Karyopharm har solgt de asiatiske rettigheder til to lægemidler til behandling af knoglemarvskræft til japansk selskab, som oprindeligt stod for udviklingen af Bristol-Myers Squibbs kræftblockbuster Opdivo.

Det amerikanske biotekselskab Karyopharm Therapeutics, der håber at kunne tage kampen op mod selskaber som Genmab og Celgene på markedet for behandling af knoglemarvskræft, har solgt lægemiddelrettigheder inden for netop dette område for et milliardbeløb.

Det skriver Endpoints News.

Karyopharma har indgået en regional aftale for hele Asien med japanske Ono Pharmaceutical om rettighederne til fase 3-kandidaten selinexor og et andet eksperimentelt lægemiddel i fase 1, begge til behandling af myelomatose.

Det er den samme type kræft, som Genmabs kerneaktiv Darzalex bruges mod, og det amerikanske biotekselskab er da også ved at undersøge sin kandidat i kombination med både Darzalex, midlerne Revlimid og Pomalyst fra Celgene, og Velcade fra Takeda og Johnson & Johnson. Sidstnævnte selskab står også for at markedsføre Darzalex.

Karyopharm fokuserer i første omgang på at vise en effekt fra behandling med selinexor og Velcade sammen med steroidpræparatet dexamethason i fase 3-studiet Boston.

Opdivo-opfinder

Ono Pharmaceutical er nok bedst kendt for at have udviklet Bristol-Myers Squibbs banebrydende PD-1-hæmmer Opdivo, som man også markedsfører i Japan, men selskabet ejer også rettigheder til Amgens myelomatosemiddel Kyprolis.

Og nu får japanerne tilmed mulighed for at udvikle og markedsføre selinexor i en række asiatiske lande. Herudover får man også rettigheder til kandidaten KPT-8602, der undersøges i fase 1-studier mod myelomatose og en række andre hæmatologiske kræftformer.

Det betaler det japanske selskab til at begynde med 22,3 mio. dollars for, og hertil kan komme 170,7 mio. dollars i milepælsbetalinger. Dermed kan aftalen altså løbe op i en værdi på 193 mio. dollars, eller godt 1,2 mia. kr.

Ifølge Endpoints News skød Karyopharms aktiepris op med 12 pct. fra morgenstunden torsdag i kølvandet på nyheden, men efterfølgende aftog begejstringen blandt investorerne, og aktien endte dagen med en stigning på mere beskedne 1,85 pct.

Genmabs vidundermiddel angribes fra alle sider - topchefen ser det som en fordel

Ny kræftkandidat matcher Genmabs guldæg

Genmab-udfordrer vil hente trecifret millionbeløb

Genmab-konkurrent skal stoppe kliniske forsøg

Tilbageslag for Genmab-konkurrent

Forsiden lige nu

Japansk medvind til dansk medicoopstart

Det danske opstartsselskab Medtrace har indgået et nyt samarbejdet med et japansk industrikonglomorat, som skal hjælpe med selskabet med den regulatoriske og kommercielle udvikling af hovedproduktet.

Biogen får også norsk nej til Spinraza

Prisen på lægemidlet Spinraza er urimelig høj, mener nu også den norske pendant til Medicinrådet, 'Beslutningsforum for nye metoder', der - ligesom Medicinrådet i Danmark - ikke vil anbefale midlet som standardbehandling.

Sivantos-ledelse vil ikke sælge sminket lig

Efter en foreløbig lavere omsætningsvækst i 2017 end året før ligger et frasalg eller en børsnotering af høreapparatproducenten Sivantos ikke lige for for ejeren, den svenske kapitalfond EQT.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier