MedWatch

Leo Pharma i strategisk samarbejde med dansk data-selskab

Københavner-selskabet Grit42 har indgået et samarbejde med Leo Pharma om opdagelsen af nye lægemidler på baggrund af dataanalyse.

I et forsøg på at styrke opdagelsen af potentielle nye lægemidler har Leo Pharma allieret sig med det danske selskab Grit42, der har specialiseret sig i dataanalyse på lægemiddelområdet.

Det oplyser partnerne i en pressemeddelelse.

"Vi ser et stort potentiale i at anvende den nyeste og bedste datahåndtering og -integration til at løfte vores forskningsaktiviteter og styrke vores beslutningsgrundlag," siger Thorsten Thormann, underdirektør for Leo Pharmas produktudvikling, i meddelelsen.

Grit42 har udviklet en softwareplatform, der gør det enkelt at håndtere, analysere og visualisere store datamængder relateret til præklinisk forskning, herunder data fra dyre- og reagensglasforsøg.

Grit42 samarbejder i forvejen med blandt andre Lundbeck og Ferring.

Leo vinder dansk pris for digital innovation

Løven indgår nyt samarbejde i Boston

Forsiden lige nu

Japansk medvind til dansk medicoopstart

Det danske opstartsselskab Medtrace har indgået et nyt samarbejdet med et japansk industrikonglomorat, som skal hjælpe med selskabet med den regulatoriske og kommercielle udvikling af hovedproduktet.

Biogen får også norsk nej til Spinraza

Prisen på lægemidlet Spinraza er urimelig høj, mener nu også den norske pendant til Medicinrådet, 'Beslutningsforum for nye metoder', der - ligesom Medicinrådet i Danmark - ikke vil anbefale midlet som standardbehandling.

Sivantos-ledelse vil ikke sælge sminket lig

Efter en foreløbig lavere omsætningsvækst i 2017 end året før ligger et frasalg eller en børsnotering af høreapparatproducenten Sivantos ikke lige for for ejeren, den svenske kapitalfond EQT.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier