MedWatch

Nu bliver Allergan-boss sat i bås med 'verdens mest forhadte mand'

Det amerikanske medicinalselskab Allergan er havnet på øretævernes holdeplads, efter en patentoverdragelse til en indianerstamme, der har juridisk immunitet. Nu bliver topchef Brent Saunders sat i bås med 'verdens mest forhadte mand.'

Slagene fortsætter med at hagle ned over det amerikanske medicinalselskab Allergan og dets adm. direktør Brent Saunders, der nu ryger i samme kategori som "Pharma Bro" Martin Shkreli, der fik det lidet flatterende tilnavn som verdens mest forhadte mand.

Det skriver Endpoints News.

Ifølge mediet er ti af de største lobbyistgrupper inden for sundhedsbranchen i Washington, DC, gået sammen mod Allergan og selskabets "indianerfinte". Kort fortalt valgte Allergan i starten af september at overdrage patenterne på blockbuster-midlet til Restatis til den amerikanske indianerstamme Saint Regis Mohawk Tribe, der er underlagt juridisk immunitet. Den vi stammen bruge til at få stoppet en patentsag hos den administrative patentdomstol U.S. Patent Trial and Appeal Board.

De ti parter, som nu er gået sammen mod Allergan, tæller blandt andet American Hospital Association og America's Health Insurance Plan. De skyder i et brev til Kongressen med skarpt mod medicinalselskabets adm. direktør Brent Saunders, hvor de anklager ham for at sætte profit før patienter, og sætter ham dermed i bås med Martin Shkreli, der kom i vælten for at hæve prisen på det gamle lægemiddel Daraprim med 5000 pct.

"Handlingerne, taget af Allergan og St. Regis-stammen, for at sikre, at patienter og betalere ikke nyder godt af rettidig generisk konkurrence af Restasis, er et alarmerende nyt eksempel på de skridt, som producenter af originalprodukter vil tage, for at sætte profit over offentlighedens interesse," lyder det blandt andet i brevet.

Her nævner man også Daraprim og Mylans EpiPen og fremhæver, at Restasis har en årlig omsætning på mere end de to andre lægemidler tilsammen.

Allergan-topchef forsvarer "indianerfinte"

Senatorer beder retsudvalg om at undersøge "indianerfinte"

Indianerstamme tager skridt mod at få afvist Mylans patentsag

Kreativ patentoverdragelse kan være en trussel mod innovation

Allergans indianer-finte kan skabe ny trend

Forsiden lige nu

Japansk medvind til dansk medicoopstart

Det danske opstartsselskab Medtrace har indgået et nyt samarbejdet med et japansk industrikonglomorat, som skal hjælpe med selskabet med den regulatoriske og kommercielle udvikling af hovedproduktet.

Biogen får også norsk nej til Spinraza

Prisen på lægemidlet Spinraza er urimelig høj, mener nu også den norske pendant til Medicinrådet, 'Beslutningsforum for nye metoder', der - ligesom Medicinrådet i Danmark - ikke vil anbefale midlet som standardbehandling.

Sivantos-ledelse vil ikke sælge sminket lig

Efter en foreløbig lavere omsætningsvækst i 2017 end året før ligger et frasalg eller en børsnotering af høreapparatproducenten Sivantos ikke lige for for ejeren, den svenske kapitalfond EQT.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier