MedWatch

Fedtlever-selskab søger milliard til at afslutte fase 3

Det franske biotekselskab Genfit vil nu rejse lidt over en milliard kr. til at færdiggøre et senfase-studie med selskabets fedtleverkandidat. Danske Novo Nordisk er tidligere blevet rygtet interesseret i at opkøbe det franske selskab.

Der er fremgang hos det franske biotekselskab Genfit, der nu står og mangler godt en milliard kr. til at komme i mål med et senfasestudie med lægemiddelkandidaten elafibranor.

Elafibranor bliver udviklet til behandling af fedtlever også kaldet NASH (non alcoholic fatty liver disease), og Genfit gik i fase 3 med lægemiddelkandidaten i slutningen af 2015.

Ifølge Fiercebiotech søger biotekselskabet, der har base i Lille i Frankrig, nu at hente 150 mio. euro. Genfit tilbyder obligationsejere at konvertere til aktier eller bytte til eksisterende aktier.

"Kapitalrejsningen tilbyder en ny type af institutionel investor en mulighed for at deltage i Genfits udvikling," lyder det fra adm. direktør i selskabet Jean-François Mouney.

Kapitalindsprøjtningen skal blandt andet bruges til færdiggørelse af fase 3-studiet samt eventuelt kommercialisering af elafibranor.

Genfit har været et populært opkøbsemne på rygtebørsen. I starten af året var det danske Novo Nordisk, der blev nævnt som mulig opkøber af selskabet, men også Novartis, Sanofi og Gilead har eftersigende udtrykt interesse for selskabet.

Novo Nordisk har selv dets GLP-1-analog semaglutid i fase 2 mod NASH.

Sanofis jagt på fedtlever-medicin løfter biotekselskab

Novo nævnes som mulig køber af biotekselskab

Nystartet selskab går efter ombejlet levermarked

FDA udstikker advarsel til fedtleverselskab efter 19 dødsfald

Biotekselskab rykker i fase 3 med fedtleverkandidat

Forsiden lige nu

Milliontab tynger medicoselskabs egenkapital

Både 2015 og 2016 bød på markante milliontab i medicoselskabet Nanovi, og det har medført en negativ egenkapital på 8,4 mio. kr. og en gæld på små 13 mio. kr. Der er ikke meget der tyder på, at de økonomiske resultater er blevet bedre i 2017, men adm. direktør Jesper Boysen øjner lys for enden af tunnellen og er i fuld gang med at rejse flere penge.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier