MedWatch

MSD smider næsten 5 mia i biotekselskab

Amerikanske Merck/MSD har købt en mindre aktieandel i et biotekselskab og samtidig sikret sig en option på at overtage et lægemiddel mod diabetisk øjensygdom. Samlet set kan det koste medicinalselskabet næsten 5 mia. kr.

Den amerikanske medicinalkæmpe Merck, der er kendt som MSD i Europa, satser milliarder på et mindre biotekselskab, der udvikler et lægemiddel mod diabetisk øjensygdom.

Det skriver Endpoints.

Merck betaler 37 mio. dollars i en forhåndsbetaling til det Massachusetts-baserede selskab KalVista for en option på at overtage rettighederne til lægemiddelkandidaten KVD001 til behandling af diabetisk makulært ødem, og en række andre kandidater.

Herudover kan biotekselskabet tjene hele 715 mio. dollars i milepælsbetalinger, mens Merck køber 10 pct. af aktierne i selskabet for 8,5 dollars stykket. Dermed kan aftalen ifølge Endpoints løbe op i 760 mio. dollars, eller 4,785 mia. kr.

Nyheden om samarbejdet Merck førte tirsdag til en fordobling af KalVistas markedsværdi, som inden da var på blot 72 mio. dollars.

Biotekselskabet forventer at starteet fase 2-studie med KVD001 inden længe, og herefter skal Merck besluttet, om man vil være med i den videre udvikling af kandidaten.

Merck køber nyt biotekselskab

Merck køber britisk biotekselskab

Merck opkøber schweizisk kræftfirma

Forsiden lige nu

Japansk medvind til dansk medicoopstart

Det danske opstartsselskab Medtrace har indgået et nyt samarbejdet med et japansk industrikonglomorat, som skal hjælpe med selskabet med den regulatoriske og kommercielle udvikling af hovedproduktet.

Biogen får også norsk nej til Spinraza

Prisen på lægemidlet Spinraza er urimelig høj, mener nu også den norske pendant til Medicinrådet, 'Beslutningsforum for nye metoder', der - ligesom Medicinrådet i Danmark - ikke vil anbefale midlet som standardbehandling.

Sivantos-ledelse vil ikke sælge sminket lig

Efter en foreløbig lavere omsætningsvækst i 2017 end året før ligger et frasalg eller en børsnotering af høreapparatproducenten Sivantos ikke lige for for ejeren, den svenske kapitalfond EQT.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier