MedWatch

Medivir indgår britisk samarbejde om multiresistens

Det svenske biotekselskab Medivir har solgt en licens på et program til bekæmpelse af multiresistente bakterier til Storbritanniens Center for Antimicrobial Resistance.

Et program fra svenske Medivir mod multiresistente bakterier kommer nu på britiske hænder. Storbritanniens Center for Antimicrobial Resistance (AMRC) har nemlig tegnet en licens på programmet, som nu skal testes i et større studie i AstraZenecas gamle faciliteter tæt på Manchester.

Programmet består af en række MBLI-hæmmere, som er designet til at inaktivere den såkaldte NDM-1 mekanisme i bakterier. Hvis man stopper den mekanisme, gør man resistente bakterier sårbare over for den bredspektrede antibiotikaklasse, som kendes under navnet beta-lactam. Der vil derfor være tale om, at et midlet udviklet fra dette program skal gives sammen med beta-lactam-antibiotika.

”I takt med at Medivir fokuserer på udviklingen af kræftbehandlinger, er vi meget glade for, at AMRC vil fortsætte udviklingen af dette vigtige program, som kan bringe nye antibakterielle behandlinger ud til patienterne,” siger Christine Lind, adm. direktør for Medivir i en pressemeddelelse.

AMRC er et offentligt-privat partnerskab, og vil derfor også selv stå for en potentiel kommercialisering af programmet. Medivir er berettiget til en del af indtjeningen fra sådan en kommercialisering, om end det ikke fremgår hvor stor en andel, som Medivir har til gode.

Ikke desto mindre kan de lægemidler, som potentielt kommer ud af programmet vise sig særdeles vigtige. Netop bakterier, der indeholder NDM-1-mekanismen, er nogle af dem, som har skabt mest panik i sundhedsverden, siden de først blev opdaget i Indien tilbage i 2008. For beta-lactam-antibiotika er det, som lægerne giver, når de traditionelle antibakterielle metoder ikke bider på.

Medivir frasælger hepatitis-rettigheder

Svensk biotekselskab vil gå i fase 3 med kræftgel

Medivir har underskud på næsten en kvart milliard

Forsiden lige nu

Disse virksomheder får lov at dyrke cannabis i Danmark

Lægemiddelstyrelsen har offentliggjort navnene på det ene selskab, som indtil nu har fået tilladelse til at dyrke det såkaldte cannabismellemprodukt, der er en forarbejdet udgave af råproduktet. Derudover har 11 selskaber har fået tilladelse til at dyrke cannabis.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier