MedWatch

GN sættes under nyt pres af analytikerne

Skeptiske anbefalinger fra analytikere hos to finanshuse kan fredag sætte GN aktien under pres. Samtidig bliver Genmab også ramt dårligt nyt fra banken JP Morgan.

GN Store Nord-aktien kan komme under nyt pres fredag efter en bundplacering torsdag, da GN fortsætter med at modtage skeptiske meldinger fra analytikerkorpset.

På det brede plan er der lagt op til en ny dag med forsigtig fremgang for aktierne i Europa, som dermed følger op på torsdagens rekord i det amerikanske S&P 500-indeks - den sjette i træk. Fredag morgen indikerer handelen med futures, at de store europæiske indeks vil stige med op til 0,3 pct. ved børsstart.

Investorerne fejrer udsigten til et økonomisk opsving, som for virksomhedernes vedkommende vil blive yderligere støttet, hvis præsident Donald Trump lykkes med sine planer om en skattereform i USA.´

C20 Cap-indekset satte rekord både mandag, onsdag og torsdag denne uge og kan dermed fortsætte den række fredag, hvis der sikres ny fremgang.

Dagen ventes dog i første omgang at byde lidt afventende investorer, da dagens store fikspunkt, jobrapporten fra USA, først afsløres klokken 14.30 dansk tid.

Fra morgenstunden er der dog dobbelt negativt nyt til GN, der har fået sænket sin anbefaling af både HSBC og SEB. De to banker siger nu henholdsvis "hold" og "sælg" mod tidligere "køb" og "hold", viser data fra Bloomberg.

Torsdag var en sænket anbefaling fra norske ABG Sundal Collier med til at sende GN til bunds i C20 med et fald på 3,5 pct. til 220 kr.

Også Genmab rammes af dårligt nyt fra analytikerne. JPMorgan sænker sin anbefaling af biotekselskabet til "hold" fra "køb" og kursmålet til 1400 kr. fra 1475 kr. Det er dermed nu under Genmab-kursen, som torsdag lukkede i 1432 kr.

Finanshus sænker anbefaling til GN-aktien

Danske producenter af høreapparater holder stand hos krigsveteraner

Genmab får godkendt kræftmiddel i Japan

Franskmænd øger spekulation i GN-kursfald

Forsiden lige nu

Svensk Novo-selskab går tilbage på både top- og bundlinje

Både omsætning og indtjening er faldet i tredje kvartal for det svenske medicinalselskab Orexo, som Novo Holdings ejer en fjerdedel af. Selskabet styrer dog fortsat mod et nyt år med plus på bundlinjen, og der er lagt i ovnen til et endnu bedre 2018.

Johnson & Johnson indgår hepatitis-alliance

Den amerikanske medicinalkoncern Johnson & Johnson har indgået en samarbejdsaftale med et lille biotekselskab omkring hepatitis B og potentielt også en række andre infektionssygdomme.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier