MedWatch

Goldman: Zealands pipeline er ikke afspejlet i aktiekursen

Investorer har ikke i tilstrækkelig grad indregnet værdien af Zelands Pharmas potentielle lægemidler glepaglutid og dasiglucagon, mener Goldman Sachs.

Aktiekursen for Zealand Pharma afspejler kun selskabets to nuværende diabetesmidler på markedet, henholdsvis Soliqua og Adlyxin, som selskabet modtager royalties og milepælsbetalinger for fra sin partner, Sanofi.

Det vurderer Goldman Sachs, som indleder dækning af Zealand-aktien med en købsanbefaling og et kursmål på 155 kr.

"Vi ser potentiale til den nuværende værdisætning fra Zealands "under-værdsatte" pipeline, hvor de to nøgleaktiver er glepaglutid (mod korttarmssyndrom) og dasiglucagon (til flere potentielle indikationer)," skriver Goldman Sachs i analysen.

Størst værdi af de to tillægger Goldman Sachs glepaglutid, som bankens analytikere værdisætter til 62 kr. per aktie.

Dasiglucagon er dog det mest fremskredne i pipelinen og udvikles i tre potentielle indikationer.

"Vi venter fase 3-data i den mest fremskredne indikation, behandling af for kraftigt fald i blodsukkeret, i 2018. Hvis det er positivt, og midlet godkendes, så tror vi, at det kan nå et topsalg på omkring 100 mio. dollar, hvilket i konteksten af Zealands størrelse vil repræsentere et betydeligt potentiale for værdisætningen," skriver Goldman Sachs.

Af risici peger Goldman Sachs på en sløv vækst i salget af de to nuværende produkter i handel, Soliqua og Adlyxin, samt hvis data fra kliniske studier viser sig negative.

Analysen har onsdag givet god medvind til Zealand Pharma-aktien, som ved 9.30-tiden ligger 3,5 pct. højere i 119 kr.

Goldman anbefaler køb af Zealand-aktien

Forsiden lige nu

Svensk Novo-selskab går tilbage på både top- og bundlinje

Både omsætning og indtjening er faldet i tredje kvartal for det svenske medicinalselskab Orexo, som Novo Holdings ejer en fjerdedel af. Selskabet styrer dog fortsat mod et nyt år med plus på bundlinjen, og der er lagt i ovnen til et endnu bedre 2018.

Johnson & Johnson indgår hepatitis-alliance

Den amerikanske medicinalkoncern Johnson & Johnson har indgået en samarbejdsaftale med et lille biotekselskab omkring hepatitis B og potentielt også en række andre infektionssygdomme.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier