MedWatch

Goldman: Zealands pipeline er ikke afspejlet i aktiekursen

Investorer har ikke i tilstrækkelig grad indregnet værdien af Zelands Pharmas potentielle lægemidler glepaglutid og dasiglucagon, mener Goldman Sachs.

Aktiekursen for Zealand Pharma afspejler kun selskabets to nuværende diabetesmidler på markedet, henholdsvis Soliqua og Adlyxin, som selskabet modtager royalties og milepælsbetalinger for fra sin partner, Sanofi.

Det vurderer Goldman Sachs, som indleder dækning af Zealand-aktien med en købsanbefaling og et kursmål på 155 kr.

"Vi ser potentiale til den nuværende værdisætning fra Zealands "under-værdsatte" pipeline, hvor de to nøgleaktiver er glepaglutid (mod korttarmssyndrom) og dasiglucagon (til flere potentielle indikationer)," skriver Goldman Sachs i analysen.

Størst værdi af de to tillægger Goldman Sachs glepaglutid, som bankens analytikere værdisætter til 62 kr. per aktie.

Dasiglucagon er dog det mest fremskredne i pipelinen og udvikles i tre potentielle indikationer.

"Vi venter fase 3-data i den mest fremskredne indikation, behandling af for kraftigt fald i blodsukkeret, i 2018. Hvis det er positivt, og midlet godkendes, så tror vi, at det kan nå et topsalg på omkring 100 mio. dollar, hvilket i konteksten af Zealands størrelse vil repræsentere et betydeligt potentiale for værdisætningen," skriver Goldman Sachs.

Af risici peger Goldman Sachs på en sløv vækst i salget af de to nuværende produkter i handel, Soliqua og Adlyxin, samt hvis data fra kliniske studier viser sig negative.

Analysen har onsdag givet god medvind til Zealand Pharma-aktien, som ved 9.30-tiden ligger 3,5 pct. højere i 119 kr.

Goldman anbefaler køb af Zealand-aktien

Forsiden lige nu

ABG: Konkurrenter kan have skabt uro om Darzalex-prognose

Problemer er fortsat for Genmab-aktien i kølvandet på hæmatologikonferencen ASH i denne uge, primært på baggrund af stærke data fra en CAR-T-celleterapi mod knoglemarvskræft. Aktien har torsdag eftermiddag mistet mere end 14 pct. af sine værdi i forhold til inden konferencen.

Novos nye partner har fokus på neurologiske sygdomme

Novo Nordisk har netop indgået en mulig milliardaftale med et belgisk selskab om et eksperimentel lægemiddel mod diabetes og NASH. Men biotekselskabets arbejde har ellers mere berøring med sygdomsområder, som to andre danske selskaber fokuserer på.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier