MedWatch

Indianerstamme tager skridt mod at få afvist Mylans patentsag

Amerikanske indianerstammer er ikke underlagt den amerikanske civilret, og det udnytter stamme nu til at få afvist patentsag.

Helt som ventet har indianerstammen Saint Regis Mohawk Tribe nu bedt domstolene afvise Mylans forsøg på at ophæve Allergans patent på øjenmidlet Restasis.

Det er muligt, fordi Allergan for nylig overdrog de globale rettigheder til midlet til stammen, der tilgengæld skulle påberåbe sig dets immunitet i amerikanske civilretsvæsen, hvorfor eventuelle patentsager ikke kan gennemføres. Sammen med rettighederne til midlet, der indbragte Allergan 1,5 mia. dollars i 2016, modtog indianerstammen 13,73 mio. dollars i en øjeblikkelig betaling samt mulighed for årlige royalties på op til 15 mio. dollars.

Fremgangsmåden er blevet mødt med kritik fra både Mylan og politisk hold, hvor den demokratiske senator Sherrod Brown gået ind i sagen i et forsøg på finde måder, hvorpå den amerikanske kongres "kan lukke smuthullet, som medicinalselskaber udnytter for at undgå konkurrence."

Allergan hævder, at overdragelsen af rettigheder til Saint Regis Mohawk Tribe blot er sket for at forhindre, at sagen bliver behandlet af patentdomstolen, som selskabet mener er et fejlbehæftet system til vurdering af patentsager.

Kreativ patentoverdragelse kan være en trussel mod innovation

Senator går ind i indianersag

Mylan kritiserer Allergan for at misbruge stammers immunitet

Allergans indianer-finte kan skabe ny trend

Forsiden lige nu

MSD's Keytruda fejler i mavekræftstudie

Immunterapien Keytruda fra amerikanske Merck/MSD har ikke kunnet overgå kemoterapi i andenlinjebehandling af patienter med kræft i mave eller spiserør. Lægemidlet blev for få måneder siden godkendt i indikationen i tredje linje.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier