MedWatch

Bavarian-topchef har stadig store forventninger til pipelinen

Et fejlet studie med kerneaktivet Prostvac får ikke Bavarian Nordic-topchef Paul Chaplin til at tvivle på biotekselskabets bredere pipeline. "Vi har lige så store kurstriggere på vej," siger han til Børsen.

Det danske biotekselskab Bavarian Nordic fejlede miserabelt i sidste uge, da et meget imødeset senfasestudie med prostatakræftvaccinen Prostvac missede dets primære effektmål, og selskabet fik fjernet halvdelen af sin markedsværdi på kort tid.

Men ifølge adm. direktør Paul Chaplin er det "ikke enden for Bavarian Nordic", der stadig har rigeligt at skyde med i sin pipeline. Det siger han i et interview med Børsen.

"Det er et tilbageslag på den måde, at havde Prostvac været en succes, havde der været mange flere muligheder for os fremadrettet," siger Paul Chaplin til avisen og tilføjer, at biotekselskabets eksperimentelle vaccine mod luftvejssygdommen RSV og kandidaten CV-301, som er i fase 2 mod lungekræft, efter hans mening "er lige så store fremtidige triggere (for aktieprisen, red.), som Prostvac ville have været."

Storaktionæren ATP har heller ikke mistet troen på Bavarians bredere pipeline efter Prostvac-fadæsen, og underdirektør Claus Berner Møller peger herudover på biotekselskabets nuværende cash cow i form af koppervaccinen Imvamune som en god grund til at være optimistisk på selskabets vegne.

Han understreger dog, at tilbageslaget for Prostvac godt kan påvirke pensionskæmpens syn på Bavarians pipeline for kræftvacciner.

Bavarian Nordics Prostvac fejler i fase 3

Flop i afgørende fase 3-studie chokerer Bavarians ledelse

Analytiker: Prostvac-fiasko kan aflive Bavarians kræftpipeline

Storaktionær i Bavarian: "Tabet i dag bliver stort"

Storaktionærs investering i Bavarian er gået i minus

Bavarian Nordics aktier næsten halveret efter flop

Asger Aamund: "Vi var overbeviste om, at det ville blive en succes"

Forsiden lige nu

MSD's Keytruda fejler i mavekræftstudie

Immunterapien Keytruda fra amerikanske Merck/MSD har ikke kunnet overgå kemoterapi i andenlinjebehandling af patienter med kræft i mave eller spiserør. Lægemidlet blev for få måneder siden godkendt i indikationen i tredje linje.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier