MedWatch

Prostvac-flop koster kassen for Bavarian - styrtdykker med mere end 50 pct.

Bavarian-aktien får gevaldige klø, efter selskabet sent torsdag måtte trækken bremsen på guldhåbet, kræftvaccinen Prostvac.

Et fejlslagent studie med et stort lægemiddelhåb koster dyrt for vaccineselskabet Bavarian Nordic, hvis aktiekurs falder 56 pct. til 195 kr. fredag morgen.

Et fase 3-studie med midlet Prostvac, der bruges til behandling af prostatakræft, er torsdag blevet stoppet, inden det var ført til ende. En uafhængig dataovervågningskomité kaldte det "formålsløst" at fortsætte studiet.

- Vi er meget skuffede og faktisk også lidt overraskede over at få stoppet studiet i forbindelse med den foreløbige analyse. Vi kan dog ikke sige så meget mere, for vi ikke set data endnu, siger administrerende direktør i Bavarian Paul Chaplin til Ritzau Finans.

Det stoppede studie kommer som en stor overraskelse for langt de fleste aktieanalytikere, der følger Bavarian Nordic. Oven på meldingen har flere banker sænket anbefalingen aktien.

Det gælder blandt andet Nordea, der har sænket anbefalingen til "hold" fra "køb".

Bavarian Nordics Prostvac fejler i fase 3

Analytiker: Bavarian Nordic står til klø på aktiemarkedet

Asger Aamund har 100.000 aktier i Bavarian: "Der bliver panik på børsen i dag"

Forsiden lige nu

Japansk medvind til dansk medicoopstart

Det danske opstartsselskab Medtrace har indgået et nyt samarbejdet med et japansk industrikonglomorat, som skal hjælpe med selskabet med den regulatoriske og kommercielle udvikling af hovedproduktet.

Biogen får også norsk nej til Spinraza

Prisen på lægemidlet Spinraza er urimelig høj, mener nu også den norske pendant til Medicinrådet, 'Beslutningsforum for nye metoder', der - ligesom Medicinrådet i Danmark - ikke vil anbefale midlet som standardbehandling.

Sivantos-ledelse vil ikke sælge sminket lig

Efter en foreløbig lavere omsætningsvækst i 2017 end året før ligger et frasalg eller en børsnotering af høreapparatproducenten Sivantos ikke lige for for ejeren, den svenske kapitalfond EQT.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier