MedWatch

Alexion fremlægger milliardspareplan

Det udfordrerede amerikanske biotekselskab Alexion gør nu klar til at skille sig af med en femtedel af dets arbejdstyrke i forsøget på at spare 250 mio. dollars om året.

600 medarbejdere hos det amerikanske biotekselskab Alexion skal snart ud og finde sig et nyt arbejde. Det står klart, efter det hårdt pressede selskab har lanceret en spareplan til 250 mio. dollars, 1,6 mio. kr.

Ifølge Fiercebiotech vil selskabet afskedige omkring 20 pct. af dets arbejdstyrke, hvilket svarer til 600 stillinger. Det bliver forskning og udvikling, der kommer til at trække det største læs, med besparelser på cirka to tredjedele af den samlede spareplan.

Spareplanen kommer efter en svær periode for selskabet, hvor selskabet blandt andet blev anklaget for at snyde med salget af blodblockbusteren Soliris (eculizumab). Dernæst valgte både den adm. direktør, David Hallal, samt finansdirektøtren Vikas Sinha at forlade selskabet pludseligt og så fejlede Soliris fejlet et senfasestudie.

Derudover står netop Soliris til at løbe af patent inden for de nærmeste år, og det er selskabets hovedkilde til omsætning.

Alexion har også planer om at flytte hovedkvarter fra New Haven til Boston inden for de næste 12 måneder med omkring 400 stillinger i Boston og cirka 450 i New Haven. Adm. direktør Ludwig Hantson har på en telekonference forklaret flytningen af hovedkvarter med, at det er vigtigt at være tæt på Boston for at kunne rekruttere de største talenter og være tæt på fremtidige partnere.

Han tilføjede dernæst, at fokus nu er på den førende lægemiddelkandidat ALXN1210, som er en C5-antistof i den sene fase af udviklingen mod paroksystisk nokturn hæmoglobinuri (PNH), som er en sjælden blodsygdom.

Pressede Alexion henter ny topchef

De dårlige tider fortsætter for Alexion

Ulykkerne vælter ned over Alexion

Forsiden lige nu

EMA-chef får kritik for "partisk kampagne"

Direktøren for Det Europæiske Lægemiddelagentur beskyldes for at være lidt for smart og have skruet for hårdt på spin-knappen inden afgørelsen om placeringen af agenturet. Men medarbejderne elsker ham.

Skåninge raser over svensk regering i EMA-sag

I det sydlige Sverige er man fortørnede over, at Sverige ikke støttede Danmark bedre i kampen om at få Det Europæiske Lægemiddelagentur til København. Der bliver både brugt ord som kriminelt, svigt og ubegribeligt.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier