Kåre Schultz er netop blevet hyret til at redde det pressede israelske medicinalselskab Teva - efter alt at dømme ved at nedbringe omkostningerne og fokusere forretningen, som han har gjort det i Lundbeck gennem de seneste 2,5 år.

Men det ser ud til, at hans fremtidige arbejdsgiver også formår at skære ind til benet og skille sig af med unødig baggage uden hjælp fra ”Hard-Kåre”.

Tidligere på ugen frasolgte medicinalselskabet således et lægemiddel fra sin Women’s Health-forretning for små 7 mia. kr., og nu kan man være på vej til at frasælge en større del af den forretning.

Det skriver Bloomberg.

Ifølge nyhedsbureauet, som citerer unavngivne kilder, nærmer israelerne sig en aftale om at sælge alle aktiverne i forretningsdelen uden for USA til selskabet CVC Capital Partners.

Kilderne mener at vide, at samtalerne er fremskredne, og at en aftale kan blive indgået i de kommende par dage. Der er primært tale om aktiver i Europa, og der nævnes en mulig salgspris på 800 mio. dollars, eller 5 mia. kr.

Teva har tidligere sagt, at man vil undersøge de strategiske muligheder for sin Women’s Health-forretning, hvilket er den del af en bredere plan for at få høvlet af på sin store gæld efter opkøbet af en generikaforretning fra Allergan/Actavis for nogle år siden.

Gælden er på nuværende tidspunkt på mere end 30 mia. dollars, skriver Bloomberg. Men ender det med en aftale med CVC, kan Teva altså have sikret sig små 12 mia. kr. på få dage og dermed have lejlighed til at nedbringe gælden fremover.

Selskabet undersøger også muligheden for at skille sig af med sine forretninger for kræftmedicin og lægemidler til behandling af smerte i Europa.

  Teva frasælger lægemiddel for 6,8 mia  

  Professor og headhunter: Derfor får Kåre Schultz så meget i løn  

  Analytikerfrygt: Leder-exit i Lundbeck kan sprede sig  

  Lundbeck og Teva fortsætter hver sin vej efter direktørskift