MedWatch

FDA-direktør vil lukke smuthul for sjældne sygdomme

Direktør for de amerikanske lægemiddelmyndigheder Scott Gottlieb er klar til at lukke et smuthul i forhold til en særstatus til sjældne sygdomme. Hullet gør det muligt for medicinalselskaber at smutte uden om undersøgelser af lægemiddelkandidater hos børn.

En ny vejledning for den særlige status orphan drug er på trapperne fra de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA.

Ifølge Endpoints News, der citerer Regulatory Affairs Professionals Society (RAPS), vil direktør for FDA, Scott Gottlieb, lukke et smuthul, som medicinalselskaber kan udnytte i forbindelse med tildelingen af orphan drug-status.

Situationen opstår, når et selskab får en særstatus for en pædiatrisk undertype af en ellers almindelig voksensygdom. Som eksempel nævnes inflammatorisk tarmsygdom, hvor et lægemiddel kan blive godkendt til behandling af en stor gruppe af voksne med sygdommen, men lægemidlet kan derefter få en orphan drug-status til behandling af en undergruppe af børn med inflammatorisk tarmsygdom.

"Men når et lægemiddel får en orphan drug-status hos en pædiatrisk gruppe af den voksne sygdom, bliver lægemidlet lovligt fritaget fra kravene fra Pediatric Research Equity Act (PREA)," lyder forklaringen fra Scott Gottlieb og pointerer, at det er et smuthul, som er i direkte modsætning til hensigterne fra den amerikanske kongres.

Så i stedet for at sikre flere pædiatriske undersøgelser, som Kongressen havde forestillet sig, kan man ende ud med færre, pointerer han.

Derfor er FDA snart klar med et udkast til en ny vejledning, der har til formål at lukke det utilsigtede smuthul, lyder det.

Gottlieb vil modernisere FDA

FDA på vej mod rekord for godkendelse af kopimedicin

FDA sætter turbo på vurdering af midler mod sjældne sygdomme

Forsiden lige nu

Japansk medvind til dansk medicoopstart

Det danske opstartsselskab Medtrace har indgået et nyt samarbejdet med et japansk industrikonglomorat, som skal hjælpe med selskabet med den regulatoriske og kommercielle udvikling af hovedproduktet.

Biogen får også norsk nej til Spinraza

Prisen på lægemidlet Spinraza er urimelig høj, mener nu også den norske pendant til Medicinrådet, 'Beslutningsforum for nye metoder', der - ligesom Medicinrådet i Danmark - ikke vil anbefale midlet som standardbehandling.

Sivantos-ledelse vil ikke sælge sminket lig

Efter en foreløbig lavere omsætningsvækst i 2017 end året før ligger et frasalg eller en børsnotering af høreapparatproducenten Sivantos ikke lige for for ejeren, den svenske kapitalfond EQT.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier