MedWatch

Nordea: Afgående Lundbeck-direktør var potentiel topchef

Selvom Lundbecks adm. direktør Kåre Schultz stjal billedet mandag, er han ikke den eneste direktør, der er på vej væk. Også koncerndirektør for kommercielle aktiviteter Staffan Schüberg har valgt at indlevere sin opsigelse, og det er et stort tab, vurderer Nordea.

Kåre Schultz' farvel til medicinalkoncernen Lundbeck har fyldt avisspalterne, siden nyheden kom frem mandag morgen, men det er også et stort tab, at koncerndirektør og salgsansvarlig, Staffan Schüberg, samtidig har indleveret sin opsigelse.

Det vurderer Nordea i en analyse og peger på, at Staffen Schüberg var en potentiel, fremtidig topchef.

"Vi mener, at den afgående CCO, Staffan Schüberg, har været essentiel for Lundbecks succes i USA - især med at bygge et stærkt neurologisk franchise inden for specifikke områder."

"Vi så også CCO'en som en potentiel kandidat til CEO-positionen, hvis den tid skulle komme," skriver Nordea i en kommentar.

Hvor Kåre Schultz forlader sin stilling som administrerende direktør i Lundbeck til fordel for en tilsvarende position i den israelske producent af kopimedicin Teva, skal Staffan Schüberg være administrerende direktør i et privatejet selskab, som endnu ikke er offentliggjort.

Kursen for Lundbeck-aktien, som siden Kåre Schultz overtog skibet i 2015 er steget med 216 pct. til rekordniveau 411,80 kr. fredag, faldt mandag med 13,9 pct. til 354,90 kr. efter offentliggørelsen af nyheden.

Teva-aktien steg mandag med 16,6 pct. på den israelske børs.

Kåre Schultz forlader Lundbeck

Lundbeck-formand: ”Det er klart en overraskelse”

Da Kåre Schultz trådte op på den store scene og rev sit jakkeærme af

Forsiden lige nu

Genmab søger om ny godkendelse hos EMA

I Europa vil Genmab nu til at have hovedproduktet, Darzalex, godkendt til førstelinjebehandling for knoglemarvskræft. Det udløser en ny milepælsbetaling fra partneren Janssen. (Opdateret 13.35)

EMA-chef: Ansatte er lettede efter afklaring

Stemningen blandt de cirka 900 ansatte i EMA er god, efter der mandag kom afklaring om agenturets fremtid. Nu begynder de mere praktiske overvejelser om at flytte, lyder det fra EMA-direktør Guido Rasi, der frygter at miste op til en fjerdedel af agenturets ansatte.

Novo-topchef: Hjerte-kar-data har vendt trenden for Victoza

Efter udfordringer på det amerikanske marked er Novo Nordisks Victoza igen begyndt at tage markedsandele. Det sker efter indlægssedlen er blevet opdateret i forhold til hjerte-kar-hændelser, lyder det fra topchef, Lars Fruergaard Jørgensen.

Licensaftale kan indbringe svensk biotekselskab 525 mio kr

Stockholmvirksomheden Pledpharma har indgået en aftale med Solasia Pharma, der sikrer sidstnævnte eksklusive rettigheder til udvikling og kommercialisering af det svenske hovedaktiv i en række asiatiske lande. Forhånds- og milepælsbetalinger kan indbringe trecifret millionbeløb.

Rebien: "Vi kan være tilfredse"

Selvom Lars Rebien Sørensen ærgrer sig over, at EMA ikke kom til København, så glæder han sig over, at København nu i den grad er sat på landkortet som kompetent life science-klynge. Og han er knap så sur på svenskerne som regeringen.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier