MedWatch

Amerikanske læger glemmer habiliteten på Twitter

Amerikanske hæmatologer tweeter hyppigt om lægemidler inde for deres område., men glemmer at fortælle om deres økonomiske interesser i producenten, viser studie.

Det er mere reglen end undtagelsen, at amerikanske hæmatologer glemmer at fortælle om deres økonomiske interesser, når de tweeter om lægemidler til behandling af blodkræft.

Det viser et studie publiceret i tidsskriftet The Lancet Hemathology, som Reuters omtaler.

Blandt 156 amerikanske hæmatologer var der således kun to personer, der på deres twitterprofil gjorde opmærksom på, at de havde modtaget økonomiske støtte fra en lægemiddelproducent.

Det på trods af, at 81 pct. af lægerne i de undersøgte tweets nævnte mindst ét lægemiddel fra en producent, de havde en økonomisk tilknytning til. 88 pct. af lægerne havde tweetet om lægemidler, de ikke havde økonomisk interesse i.

Samtidig viser studiet, at omtalen er lægemidler er koncentreret omkring produkter fra seks producenter selvom 371 biotek- og medicinalproducenter er repræsenteret på markedet for behandling af hæmatologiske sygdomme.

MSD får bøde for ansats opslag på LinkedIn

Trump tweeter nyt angreb mod medicinalindustrien

Nye Novo-data blev lækket på sociale medier

Forsiden lige nu

EMA-chef får kritik for "partisk kampagne"

Direktøren for Det Europæiske Lægemiddelagentur beskyldes for at være lidt for smart og have skruet for hårdt på spin-knappen inden afgørelsen om placeringen af agenturet. Men medarbejderne elsker ham.

Skåninge raser over svensk regering i EMA-sag

I det sydlige Sverige er man fortørnede over, at Sverige ikke støttede Danmark bedre i kampen om at få Det Europæiske Lægemiddelagentur til København. Der bliver både brugt ord som kriminelt, svigt og ubegribeligt.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier