MedWatch

Kåre Schultz' millionbonus overrasker amerikansk investeringschef

At have ansat Lundbecks direktør kan ende med at koste Teva Pharmaceuticals over 200 mio. kr.

Det har ikke været billigt at få fat på Lundbecks direktør Kåre Schultz for kopimedicingiganten Teva Pharmaceuticals.

Alene at få hans underskrift på kontrakten har kostet over 120 mio. kr. Den samlede løn kan dog lande på over 200 mio. kr. Det er forskellige bonusser i den samlede såkaldte sign-on-pakke, der kan skaffe ham de ekstra millioner.

Det skriver Berlingske Business, som citerer det amerikanske finansmedie Bloomberg.

"De er desparate. Hvis du i lang tid har været på udkig efter en ny CEO, og ingen har været villig til at tage jobbet, så ender du med at betale mange penge," siger Ori Hershkovitz, der er investeringschef hos Nexthera Capital LP, til Bloomberg.

Skiftet til israelske Teva Pharmaceuticals, som er verdens største producent af kopimedicin, har ikke kun pga. lønnen vakt stor opsigt. Det skyldes bl.a., at Kåre Schultz tidligere arbejdsgiver Novo Nordisk har en sag kørende mod Teva Pharmaceuticals om patentkrænkelse.

Det er Novo Nordisk, som har stævnet israelerne, for at have krænket fem patenter på Novos storsælgende GLP-1-middel Victoza.

Da Kåre Schultz trådte op på den store scene og rev sit jakkeærme af

Analytiker: Kåre Schultz' Lundbeck-tid vejer nok tungest for Teva

Topchefs overraskende afgang koster Lundbeck-aktionærer dyrt

Kåres farvel til Danmark

Kåre Schultz skal lægge arm med Novo hos sin næste arbejdsgiver

Forsiden lige nu

Genmab søger om ny godkendelse hos EMA

I Europa vil Genmab nu til at have hovedproduktet, Darzalex, godkendt til førstelinjebehandling for knoglemarvskræft. Det udløser en ny milepælsbetaling fra partneren Janssen. (Opdateret 13.35)

EMA-chef: Ansatte er lettede efter afklaring

Stemningen blandt de cirka 900 ansatte i EMA er god, efter der mandag kom afklaring om agenturets fremtid. Nu begynder de mere praktiske overvejelser om at flytte, lyder det fra EMA-direktør Guido Rasi, der frygter at miste op til en fjerdedel af agenturets ansatte.

Novo-topchef: Hjerte-kar-data har vendt trenden for Victoza

Efter udfordringer på det amerikanske marked er Novo Nordisks Victoza igen begyndt at tage markedsandele. Det sker efter indlægssedlen er blevet opdateret i forhold til hjerte-kar-hændelser, lyder det fra topchef, Lars Fruergaard Jørgensen.

Licensaftale kan indbringe svensk biotekselskab 525 mio kr

Stockholmvirksomheden Pledpharma har indgået en aftale med Solasia Pharma, der sikrer sidstnævnte eksklusive rettigheder til udvikling og kommercialisering af det svenske hovedaktiv i en række asiatiske lande. Forhånds- og milepælsbetalinger kan indbringe trecifret millionbeløb.

Rebien: "Vi kan være tilfredse"

Selvom Lars Rebien Sørensen ærgrer sig over, at EMA ikke kom til København, så glæder han sig over, at København nu i den grad er sat på landkortet som kompetent life science-klynge. Og han er knap så sur på svenskerne som regeringen.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier