MedWatch

Topchefs overraskende afgang koster Lundbeck-aktionærer dyrt

Under Kåre Schultz' tid på direktørposten er aktierne i Lundbeck steget voldsomt, og med meldingen om hans afgang tog de sig et markant fald på 13,8 procent.

Da Kåre Schultz kom til Lundbeck fra Novo Nordisk festede aktionærerne med en solid kursstigning.

Mandag gik det så den anden vej, efter at Kåre Schultz meldte ud, at han forlader selskabet og får til en topstilling hos israelske Teva.

Aktierne i Lundbeck, der er steget voldsomt under Kåre Schultz' tid på direktørposten, faldt med markante 13,8 procent til 354,9 kroner.

Det svarer til, at selskabet, der udvikler og sælger medicin mod lidelser som depression og skizofreni, blev 11,3 milliarder kroner mindre værd på en dag.

"Jeg fik bare et tilbud, som jeg ikke kunne sige nej til, som administrerende direktør i et af verdens største medicinalvirksomheder."

"Det er verdens største producent af kopimedicin. De laver medicin til flere mennesker hver dag end nogen andre."

"Og så er det et firma, som har store strategiske udfordringer, og det synes jeg bare, er superspændende," sagde Kåre Schultz i et interview med Ritzau Finans tidligere mandag.

Kåre Schultz blev i maj 2015 administrerende direktør for Lundbeck. Han kom fra et topjob i Novo Nordisk, hvor han blev regnet for kronprins.

Da han ankom til det kriseramte Lundbeck, der i flere år havde haft mange udskiftninger på topposten, steg aktierne i selskabet med 20 procent på en dag.

"Hard Kåre", som Kåre Schultz er kendt som, gennemførte i samarbejde med bestyrelsen en stor spare- og fokuseringsplan i Lundbeck. Den har båret frugt, og selskabet giver nu overskud.

I Kåre Schultz' periode er aktierne i Lundbeck steget med 171 procent, selv medregnet mandagens deroute.

Nu håber israelske Teva altså, at "Hard Kåre" kan gentage succesen.

"Han går fra asken til ilden, på trods af at Lundbeck var et problemfyldt selskab."

"Det er et kæmpe skridt opad på rangstigen til en virksomhed, som har større omsætning end Kåre Schultz' gamle arbejdsplads Novo Nordisk," siger aktieanalytiker hos Alm. Brand Markets Michael Friis Jørgensen.

Analytiker: Kåre Schultz' Lundbeck-tid vejer nok tungest for Teva

Kåres farvel til Danmark

Kåre Schultz skal lægge arm med Novo hos sin næste arbejdsgiver

Forsiden lige nu

Genmab søger om ny godkendelse hos EMA

I Europa vil Genmab nu til at have hovedproduktet, Darzalex, godkendt til førstelinjebehandling for knoglemarvskræft. Det udløser en ny milepælsbetaling fra partneren Janssen. (Opdateret 13.35)

EMA-chef: Ansatte er lettede efter afklaring

Stemningen blandt de cirka 900 ansatte i EMA er god, efter der mandag kom afklaring om agenturets fremtid. Nu begynder de mere praktiske overvejelser om at flytte, lyder det fra EMA-direktør Guido Rasi, der frygter at miste op til en fjerdedel af agenturets ansatte.

Novo-topchef: Hjerte-kar-data har vendt trenden for Victoza

Efter udfordringer på det amerikanske marked er Novo Nordisks Victoza igen begyndt at tage markedsandele. Det sker efter indlægssedlen er blevet opdateret i forhold til hjerte-kar-hændelser, lyder det fra topchef, Lars Fruergaard Jørgensen.

Licensaftale kan indbringe svensk biotekselskab 525 mio kr

Stockholmvirksomheden Pledpharma har indgået en aftale med Solasia Pharma, der sikrer sidstnævnte eksklusive rettigheder til udvikling og kommercialisering af det svenske hovedaktiv i en række asiatiske lande. Forhånds- og milepælsbetalinger kan indbringe trecifret millionbeløb.

Rebien: "Vi kan være tilfredse"

Selvom Lars Rebien Sørensen ærgrer sig over, at EMA ikke kom til København, så glæder han sig over, at København nu i den grad er sat på landkortet som kompetent life science-klynge. Og han er knap så sur på svenskerne som regeringen.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier