MedWatch

Medie: Schultz kan tjene en kvart milliard i Teva

Kåre Schultz kan i bedste fald få en årsløn på 200 mio. kr., når han skifter fra Lundbeck til Teva. Det svarer til en lønforhøjelse på næsten 430 pct. Hertil kan komme bonusbetalinger på 75 mio. dollars over fem år.

Det er udsigten til nye udfordringer, der har fået Lundbeck-topchef Kåre Schultz til at takke ja til en stilling som topchef for israelske Teva, men udsigten til en klækkelig lønforhøjelse har nok også hjulpet beslutningen på vej.

Ifølge TV2 Business, som har kigget i Tevas indberetninger til de amerikanske børsmyndigheder, SEC, kan Kåre Schultz nemlig tjene op mod 44,5 mio. dollars, eller 275 mio. kr., i sin nye stilling, når man tæller alle bonusbetalinger og incitamentsprogrammer med.

200 mio. kr. er betalinger som kan falde i et givent år, mens Hardkåre også kan tjene 75 mio. kr. i løbet af sine første fem år i yderligere bonusbetalinger. Lundbeck betalte sidste år en lønpakke på 37,8 mio. kr. til Kåres Schultz, som dermed i yderste instans kan se frem til en lønforhøjelse på 429 pct.

"Jeg kan godt lide, når det er kompliceret og svært"

Turnaround-eksperten Kåre Schultz skal redde presset kopikæmpe

Teva-aktien stiger på udsigten til Kåre Schultz som ny topchef

Forsiden lige nu

Genmab søger om ny godkendelse hos EMA

I Europa vil Genmab nu til at have hovedproduktet, Darzalex, godkendt til førstelinjebehandling for knoglemarvskræft. Det udløser en ny milepælsbetaling fra partneren Janssen. (Opdateret 13.35)

EMA-chef: Ansatte er lettede efter afklaring

Stemningen blandt de cirka 900 ansatte i EMA er god, efter der mandag kom afklaring om agenturets fremtid. Nu begynder de mere praktiske overvejelser om at flytte, lyder det fra EMA-direktør Guido Rasi, der frygter at miste op til en fjerdedel af agenturets ansatte.

Novo-topchef: Hjerte-kar-data har vendt trenden for Victoza

Efter udfordringer på det amerikanske marked er Novo Nordisks Victoza igen begyndt at tage markedsandele. Det sker efter indlægssedlen er blevet opdateret i forhold til hjerte-kar-hændelser, lyder det fra topchef, Lars Fruergaard Jørgensen.

Licensaftale kan indbringe svensk biotekselskab 525 mio kr

Stockholmvirksomheden Pledpharma har indgået en aftale med Solasia Pharma, der sikrer sidstnævnte eksklusive rettigheder til udvikling og kommercialisering af det svenske hovedaktiv i en række asiatiske lande. Forhånds- og milepælsbetalinger kan indbringe trecifret millionbeløb.

Rebien: "Vi kan være tilfredse"

Selvom Lars Rebien Sørensen ærgrer sig over, at EMA ikke kom til København, så glæder han sig over, at København nu i den grad er sat på landkortet som kompetent life science-klynge. Og han er knap så sur på svenskerne som regeringen.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier