MedWatch

Teva-aktien stiger på udsigten til Kåre Schultz som ny topchef

Investorerne i israelske Teva belønner selskabet på aktiemarkedet for dets rekruttering af Lundbeck-topchef Kåre Schultz.

Aktiekursen for det israelske medicinalselskab Teva, som er verdens største kopiproducent af medicin, stiger mandag ved 11-tiden med 8 pct. til 5878 agorot.

Det sker, efter at det mandag morgen kom frem, at Lundbecks administrerende direktør, Kåre Schultz, skifter den danske direktørstol ud med den israelskes ditto.

Teva nedjusterede ved sit seneste kvartalsregnskabet sine forventninger til 2017 og skar markant i udbyttet, efter at både omsætning og indtjening landede under analytikernes forventninger, og den udvikling skal Kåre Schultz vende.

"Med stor global farmaceutisk erfaring, en stærk historik med at gennemføre "turnaround"-strategier i virksomheder, skabe vækst og international ekspandering til lave omkostninger og levere som lovet til aktionærerne, er Kåre den rigtige leder til at løfte Teva op på det næste niveau," siger Dr. Sol J. Barer, bestyrelsesformand i Teva, i en pressemeddelelse.

Fratrædelsen hos Lundbeck har overrasket både investorer og analytikere, da Kåre Schultz kun har været administrerende direktør i den danske medicinalkoncern siden 6. maj 2015. I perioden er kursen for Lundbeck-aktien steget med 216 pct. til fredagens rekord på 411,80 kr. fra 130,50 kr.

Mandag ved 11-tiden handles Lundbeck-aktien med et fald på 11,5 pct. i 364,40 kr.

Turnaround-eksperten Kåre Schultz skal redde presset kopikæmpe

Lundbeck-formand: ”Det er klart en overraskelse”

Teva-formand: Kåre Schultz er en leder i verdensklasse

Kåre Schultz forlader Lundbeck

Forsiden lige nu

Lægemiddelstyrelsen er skuffet, men glad for bronzen

Lægemiddelstyrelsens direktør Thomas Senderovitz er skuffet over, at København ikke skal huse EMA, men også stolt over at have snuppet "bronzemedaljerne". Han påpeger dog også, at der ligger masser af arbejde forude i forbindelse med flytningen af lægemiddelagenturet.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier