MedWatch

Novo-rival nedlægger 3500 jobs

Eli Lilly ruster sig til patentudløb og annoncerer omfattende spareplan, der blandt andet betyder, at otte pct. af koncernens ansatte skal finde andet arbejde.

Diabetes-kæmpen Eli Lilly tynder ud blandt de godt 41.000 ansatte på verdensplan og lukker to R&D-afdelinger.

Sådan lyder det torsdag fra den amerikanske virksomhed, der planlægger omfattende besparelser for blandt andet at frigøre midler til investering i nye lægemidler, der skal sikre selskabets fremtid i takt med kommende patentudløb.

"Planerne, vi annoncerer i dag, vil føre til en slankere og mere smidig global virksomhed samt sætte fart i vores langsigtede mål om at øge omsætningen, overskuddet og forlænge strømmen af livs-ændrende lægemidler fra vores pipeline," siger David A. Ricks, adm. direktør og bestyrelsesformand, Eli Lilly, i en pressemeddelse.

Som led i spareplanen vil Lilly nedlægge cirka 3,500 stillinger, svarende til otte pct. af stillingerne i koncernen, hvoraf hovedparten ventes at findes via frivillig, tidlig pensionering blandt de cirka 18.500 amerikanske ansatte.

Forventningen er, at spareplanen vil koste virksomheden ca. 1,2 mia. dollars før skat, men tilgengæld frigøre cirka 500 mio. dollars årligt fra 2018.

Eli Lilly vil sælge ud af sin cancerpipeline

Lilly lægger yderligere pres på Novo Nordisk

Sydbank: Lillys salgstal lover godt for Novo Nordisk

Diabetesmidler giver Lilly boost

Forsiden lige nu

Lægemiddelstyrelsen er skuffet, men glad for bronzen

Lægemiddelstyrelsens direktør Thomas Senderovitz er skuffet over, at København ikke skal huse EMA, men også stolt over at have snuppet "bronzemedaljerne". Han påpeger dog også, at der ligger masser af arbejde forude i forbindelse med flytningen af lægemiddelagenturet.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier