MedWatch

Actelion scorer amerikansk godkendelse

Oven på en lidt blandet landhandel af resultater, har schweiziske Actelion som det første selskab fået godkendt en behandling af forhøjet blodtryk i lungerne hos børn i USA.

Som det første selskab har schweiziske Actelion fået en godkendelse fra de amerikanske lægemiddelmyndigheder til en behandling, Tracleer, af pulmonal arteriel hypertension (PAH) hos børn.

Det oplyser virksomheden selv i en pressemeddelelse.

PAH, der mere mundret kaldes forhøjet blodtryk i lungerne, rammer blodårerne mellem hjertet og lungerne, og kan potentielt være livstruende.

Tracleerhar været på markedet siden 2001, men det er først nu, at midlet er blevet godkendt til behandling af børn.

Actelion er for relativt nylig kommet under vingerne hos den store medicinalkoncern Johnson & Johnson, som i januar købte selskabet for 30 mia. dollars. Siden købet har Actelion dog leveret en hel del mere eller mindre ujævne resultater - blandt i form af en række dødsfald i forbindelse med et nyt middel mod samme indikation, som Tracleer henvender sig til.

J&J køber Europas største biotekselskab i milliardhandel

Actelions hjertemedicin fejler i fase 3

Actelion leverer blandet pose antibiotika-resultater

Actelion-medicin frikendes for dødsfald

Forsiden lige nu

Lægemiddelstyrelsen er skuffet, men glad for bronzen

Lægemiddelstyrelsens direktør Thomas Senderovitz er skuffet over, at København ikke skal huse EMA, men også stolt over at have snuppet "bronzemedaljerne". Han påpeger dog også, at der ligger masser af arbejde forude i forbindelse med flytningen af lægemiddelagenturet.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier