MedWatch

Danmark har fået flere kliniske forsøg

Faldet i antallet af kliniske forsøg i Danmark er nu blevet vendt til en positiv udvikling, fremgår det af en ny rapport fra Lif og Dansk Biotek.

Det er lykkes for den danske life science-branche at vende en nedgang i antallet af danske kliniske forsøg fra 2007-2010. Det skriver Dagens Pharma på baggrund af en ny rapport fra Lægemiddelindustriforeningen, Lif, og Dansk Biotek.

Hovedbudskabet i rapporten, der har undersøgt de kliniske forskningsaktiviteter i Danmark, er, at der nu igen er en positiv udvikling.

”Det er bedre, at hele den vidensgenerering, der sker på sygehusene under afprøvning af ny medicin, foregår i Danmark end et andet sted ude i verden. Så nu er der gjort en del i de senere år for at tiltrække kliniske forsøg til Danmark, hvilket efter alt at dømme er begyndt at lykkes,” siger , siger Jakob Bjerg Larsen chefkonsulent for Klinisk forskning og produktion hos Lif til Dagens Pharma.

Den positive udvikling skyldes blandt andet en række tiltal som eksempelvis det offentligt-private NEXT-partnerskab og én indgang til hospitalerne.

Hele rapporten om de kliniske forskningsaktiviteter kan ses her.

Færre danskere deltager i forsøg med lægemidler

Medicinalselskaber raser over stigende gebyrer for forsøg

NEXT frygter nye gebyrer for lægemiddelforsøg

Forsiden lige nu

Genmab søger om ny godkendelse hos EMA

I Europa vil Genmab nu til at have hovedproduktet, Darzalex, godkendt til førstelinjebehandling for knoglemarvskræft. Det udløser en ny milepælsbetaling fra partneren Janssen. (Opdateret 13.35)

EMA-chef: Ansatte er lettede efter afklaring

Stemningen blandt de cirka 900 ansatte i EMA er god, efter der mandag kom afklaring om agenturets fremtid. Nu begynder de mere praktiske overvejelser om at flytte, lyder det fra EMA-direktør Guido Rasi, der frygter at miste op til en fjerdedel af agenturets ansatte.

Novo-topchef: Hjerte-kar-data har vendt trenden for Victoza

Efter udfordringer på det amerikanske marked er Novo Nordisks Victoza igen begyndt at tage markedsandele. Det sker efter indlægssedlen er blevet opdateret i forhold til hjerte-kar-hændelser, lyder det fra topchef, Lars Fruergaard Jørgensen.

Licensaftale kan indbringe svensk biotekselskab 525 mio kr

Stockholmvirksomheden Pledpharma har indgået en aftale med Solasia Pharma, der sikrer sidstnævnte eksklusive rettigheder til udvikling og kommercialisering af det svenske hovedaktiv i en række asiatiske lande. Forhånds- og milepælsbetalinger kan indbringe trecifret millionbeløb.

Rebien: "Vi kan være tilfredse"

Selvom Lars Rebien Sørensen ærgrer sig over, at EMA ikke kom til København, så glæder han sig over, at København nu i den grad er sat på landkortet som kompetent life science-klynge. Og han er knap så sur på svenskerne som regeringen.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier