MedWatch

Medie: Merck vil frasælge endnu en milliardforretning

Det tyske medicinalselskab Merck overvejer angiveligt at frasælge endnu en forretningsenhed kun måneder efter den biosimilære forretning blev solgt fra.

Endnu en forretningsenhed kan være på vej væk fra det tyske medicinalselskab Merck og over i andre hænder.

Det skriver Reuters.

Denne gang er det forretningsenheden ”consumer health”, der står for tur, fremgår det. Ifølge Reuters er forbrugerenheden en milliardforretning i dollars.

Divisionen indeholder blandt andet mærkerne Seven Seas og Bion, der er kosttilskud, og Nasivin til stoppede næser.

”Vi forventer stigende interne begrænsninger for at finansiere virksomheden i forhold til at nå den krævede skala. Vi foregriber dette ved at forberede alle strategiske muligheder,” lyder det fra Belen Garijo, direktør for forbrugerenheden hos Merck.

Det vil i så fald være handel nummer to på kort tid. Tilbage i april i år frasolgte Merck forretningen for biosimilærer til ligeledes tyske Fresenius, der har betalt 170 mio. euro i en upfrontbetaling. Hertil kan komme op til 500 mio. euro i milepælsbetalinger og en procentdel af salget af markedsførte produkter. Dermed kan aftalen løbe op i en værdi på 670 mio. euro, hvilket svarer til små 5 mia. kr.

Handlen mellem de to selskaber er faldet endeligt på plads for kun få dage siden den 1. september.

EU godkender ellers hensat lægemiddel fra Merck

Merck intensiverer kræftsamarbejde

Merck frasælger sin forretning for biosimilærer

Forsiden lige nu

Lægemiddelstyrelsen er skuffet, men glad for bronzen

Lægemiddelstyrelsens direktør Thomas Senderovitz er skuffet over, at København ikke skal huse EMA, men også stolt over at have snuppet "bronzemedaljerne". Han påpeger dog også, at der ligger masser af arbejde forude i forbindelse med flytningen af lægemiddelagenturet.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier