MedWatch

Novartis-middel kommer ikke i brug i Danmark

Trods et nyt studie, som påviser flot effekt af behandling med Novartis-midlet canakinumab, så vil det ikke komme i brug i Danmark – det er for dyrt, mener Christian Hassager, som er klinisk lektor og overlæge hos Hjertecenteret på Rigshospitalet.

Prisen på Novartis’ hjertemiddel canakinumab har allerede vakt masser af opmærksomhed i kølvandet på et nyt succesfuldt studie med midlet, og den opmærksomhed har forplantet sig ind i Danmark. For midlet, der af en ældre dato, har en pris på 200.000 dollars per patient om året i USA, når det bruges til behandling af en række sjældne autoimmune sygdomme.

Det fremgår af en artikel i Ingeniøren.

”Vi kommer ikke til at se en eneste patient i den type behandling med det her stof i Danmark,” lyder det fra Christian Hassager, som er klinisk lektor og overlæge hos Hjertecenteret på Rigshospitalet.

Canakinumab har som det første nogensinde vist sig at kunne reducere risikoen for hjertekartilfælde såsom hjerteanfald og slagstilfælde, og samtidig har midlet vist en positiv effekt på risikoen for at udvikle lungekræft.

Og selvom Christian Hassager ikke ser noget potentiale for canakinumab som hjerteterapi i Danmark, så er der masser af forskningsmæssige gevinster at hente. Og den forskning kan skabe billigere varianter af behandlingen.

Novartis-middel viser effekt mod lungekræft og hjerteproblemer

Semi-skrinlagt Novartis-middel får uventet gode resultater

Novartis skifter taktik i kampen mod hjerteanfald

Forsiden lige nu

Lægemiddelstyrelsen er skuffet, men glad for bronzen

Lægemiddelstyrelsens direktør Thomas Senderovitz er skuffet over, at København ikke skal huse EMA, men også stolt over at have snuppet "bronzemedaljerne". Han påpeger dog også, at der ligger masser af arbejde forude i forbindelse med flytningen af lægemiddelagenturet.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier