MedWatch

Løven indgår nyt samarbejde i Boston

Danske Leo Pharma har gennem dets klyngesats i Boston Leo Science & Tech Hub indgået et nyt amerikansk samarbejde. Formålet er blandt andet at udvikle en ny måde til tage engangsmikrobiopsier på uden at efterlade ar.

Leo Pharmas amerikanske innovationsenhed Leo Science & Tech Hub har indgået en ny samarbejdsaftale. Det fremgår af en meddelelse fra selskabet.

Denne gang har Leo Pharmas klyngesats, der blev oprettet i 2016 og har base i Cambridge Innovation Center i Boston, indgået en aftale med Wellman Center for Photomedicine på Massachusetts General Hospital.

Aftalen mellem parterne består af to dele. Første del er udvikling af ny billedteknologi, der skal gøre det muligt at foretage ikke-invasiv, realtids, farmakokinetisk og farmakodynamiske målinger. Leo Science & Tech Hub vil finansiere forskningen omkring den nye billedteknologi, fremgår det af meddelelsen.

Anden del af aftalen omhandler udvikling af nyt udstyr til at tage engangsmikrobiopsier. Målet er at finde en smertefri og suturfri engangsløsning, der ikke giver ar ved mikrobiopsier med fuld tykkelse. Det vil gøre det muligt at foretage hyppige prøveudtagninger i kliniske undersøgelser for at hjælpe forskere med at forstå en sygdomsprofil bedre.

”Brugen af mikrobiopsi-teknikker kan muligvis føre til hurtig vævsdiagnosticering uden at skulle involvere en patolog,” udtaler Walfre Franco fra R. Rox Andersons Lab, som står i spidsen for projektet.

Det nye samarbejde følger i hælene på to andre partnerskaber, som Leo Science & Tech Hub indgik i juni. Det første var med biotekselskabet Novopyxis, der er i gang med at udvikle nyt det nye udstyr, Droplette, til spray-administration af topikale lægemidler. Det andet var The Karp Lab på Brigham and Women’s Hospital i Boston, hvor man søger at udvikle minimalt invasive teknologier for dermal biomarkørvurderinger.

Løven satser på superhold i USA

Leo Pharma investerer i amerikansk biotekselskab

Ny investering er første resultat af Leo Pharmas amerikanske satsning

Forsiden lige nu

Japansk medvind til dansk medicoopstart

Det danske opstartsselskab Medtrace har indgået et nyt samarbejdet med et japansk industrikonglomorat, som skal hjælpe med selskabet med den regulatoriske og kommercielle udvikling af hovedproduktet.

Biogen får også norsk nej til Spinraza

Prisen på lægemidlet Spinraza er urimelig høj, mener nu også den norske pendant til Medicinrådet, 'Beslutningsforum for nye metoder', der - ligesom Medicinrådet i Danmark - ikke vil anbefale midlet som standardbehandling.

Sivantos-ledelse vil ikke sælge sminket lig

Efter en foreløbig lavere omsætningsvækst i 2017 end året før ligger et frasalg eller en børsnotering af høreapparatproducenten Sivantos ikke lige for for ejeren, den svenske kapitalfond EQT.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier