Onsdag morgen fremlagde medicinalselskabet Lundbeck et regnskab for andet kvartal, der bød på en positiv overraskelse på bundlinjen og en opjustering af forventningerne til 2017.

Siden har en række analytikere set nærmere på selskabets aktie, og det har ført til, at flere finanshuse har løftet kursmålet.

Investeringsbanken ABG Sundal Collier står bag den største procentvise ændring, da banken har hævet kursmålet til 430 kr. fra 375 kr., mens anbefalingen "køb" fastholdes, fremgår det af indberetninger til Bloomberg News.

Schweiziske Credit Suisse kommer lige efter med at kursmål, der er løftet til 380 kr. fra tidligere 340 kr. Finanshuset fastholder desuden anbefalingen "neutral", skriver nyhedsbureauet Reuters efter regnskabet.

Lundbecks regnskab for andet kvartal overraskede analytikerne positivt både på omsætningen, driftsresultatet (EBIT) og nettoresultatet.

Medicinalkoncernen, der især er kendt for antidepressiver, hævede desuden prognosen for året. Selskabet ser nu en omsætning på 16,7-17,5 mia. kr. samt et driftsresultat (EBIT) på 4,1-4,5 mia. kr. inklusive en positiv resultateffekt på 200 mio. kr. fra salg af to bygninger, der ikke tidligere har været indregnet i forventningerne.

Tidligere forudså Lundbeck en omsætning på 16,5-17,3 mia. kr. samt et driftsoverskud på 3,6-4,0 mia. kr.

Onsdag endte aktien dagen med et fald på 4,9 pct. til 365 kr., mens det torsdag blev til yderligere et fald på 1,3 pct. For året er LUndbeck-aktien dog steget knap 31 pct.