MedWatch

Analytikere løfter kursmål efter Lundbeck-regnskab

En række analytikere har løftet kursmålet for Lundbeck efter onsdagens regnskab.

Onsdag morgen fremlagde medicinalselskabet Lundbeck et regnskab for andet kvartal, der bød på en positiv overraskelse på bundlinjen og en opjustering af forventningerne til 2017.

Siden har en række analytikere set nærmere på selskabets aktie, og det har ført til, at flere finanshuse har løftet kursmålet.

Investeringsbanken ABG Sundal Collier står bag den største procentvise ændring, da banken har hævet kursmålet til 430 kr. fra 375 kr., mens anbefalingen "køb" fastholdes, fremgår det af indberetninger til Bloomberg News.

Schweiziske Credit Suisse kommer lige efter med at kursmål, der er løftet til 380 kr. fra tidligere 340 kr. Finanshuset fastholder desuden anbefalingen "neutral", skriver nyhedsbureauet Reuters efter regnskabet.

Lundbecks regnskab for andet kvartal overraskede analytikerne positivt både på omsætningen, driftsresultatet (EBIT) og nettoresultatet.

Medicinalkoncernen, der især er kendt for antidepressiver, hævede desuden prognosen for året. Selskabet ser nu en omsætning på 16,7-17,5 mia. kr. samt et driftsresultat (EBIT) på 4,1-4,5 mia. kr. inklusive en positiv resultateffekt på 200 mio. kr. fra salg af to bygninger, der ikke tidligere har været indregnet i forventningerne.

Tidligere forudså Lundbeck en omsætning på 16,5-17,3 mia. kr. samt et driftsoverskud på 3,6-4,0 mia. kr.

Onsdag endte aktien dagen med et fald på 4,9 pct. til 365 kr., mens det torsdag blev til yderligere et fald på 1,3 pct. For året er LUndbeck-aktien dog steget knap 31 pct.

 

Forsiden lige nu

Svensk Novo-selskab går tilbage på både top- og bundlinje

Både omsætning og indtjening er faldet i tredje kvartal for det svenske medicinalselskab Orexo, som Novo Holdings ejer en fjerdedel af. Selskabet styrer dog fortsat mod et nyt år med plus på bundlinjen, og der er lagt i ovnen til et endnu bedre 2018.

Johnson & Johnson indgår hepatitis-alliance

Den amerikanske medicinalkoncern Johnson & Johnson har indgået en samarbejdsaftale med et lille biotekselskab omkring hepatitis B og potentielt også en række andre infektionssygdomme.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier