MedWatch

Big Pharma har frit lejde i Mexico

Flere store medicinalselskaber har kun begrænset konkurrence fra kopiprodukter på det mexicanske marked, viser en ny rapport. Regeringen opfordres til at træde til.

En række lægemidler fra store medicinalselskaber, som udfordres af generiske præparater andre steder i verden, har mere eller mindre frit lejde i Mexico.

Det skriver Reuters.

En ny rapport fra landets konkurrencemyndigheder, Cofece, viser således, at manglen på kopiprodukter i Mexico underminerer konkurrencen i landet.

Selvom de store medicinalselskaber ifølge Cofece ikke gør noget direkte ulovligt, så gør de dog brug af en lang række juridiske strategier for at holde kopikonkurrencen fra døren.

Blandt andet spekuleres der ofte i tiltag, der kan forlænge eksklusivitetsperioden for de patenterede lægemidler, samt de såkaldte pay-for-delay-aftaler, hvor en originalproducent betaler en generisk producent penge for at holde sit kopiprodukt fra markedet i en årrække.

Rapporten påpeger, at selskaber som GSK, Pfizer, Sanofi, AstraZeneca, Merck/MSD, Novartis, Janssen, Abbott, Roche og Eli Lilly nyder godt af den begrænsede kopikonkurrence i Mexico.

Cofece anbefaler, at den mexicanske regering strammer reglerne for sekundære patenter på lægemidler og aktivt begynder at promovere generiske alternativer. Det vil efter sigende kunne skabe besparelser på 2,5 mia. peso – eller 882 mio. kr. – årligt.

Novo vil udvide fedmeforretning til Latinamerika

Novos nye superstjerne gør klar til erobringstogt i milliardklassen

WDH-topchef: Trump-valg påvirker ikke mexicansk satsning

Diabetes-forskning giver Novo Nordisk forretningsfordel i Mexico

Forsiden lige nu

Japansk medvind til dansk medicoopstart

Det danske opstartsselskab Medtrace har indgået et nyt samarbejdet med et japansk industrikonglomorat, som skal hjælpe med selskabet med den regulatoriske og kommercielle udvikling af hovedproduktet.

Biogen får også norsk nej til Spinraza

Prisen på lægemidlet Spinraza er urimelig høj, mener nu også den norske pendant til Medicinrådet, 'Beslutningsforum for nye metoder', der - ligesom Medicinrådet i Danmark - ikke vil anbefale midlet som standardbehandling.

Sivantos-ledelse vil ikke sælge sminket lig

Efter en foreløbig lavere omsætningsvækst i 2017 end året før ligger et frasalg eller en børsnotering af høreapparatproducenten Sivantos ikke lige for for ejeren, den svenske kapitalfond EQT.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier