MedWatch

Årets vigtigste milepæl nærmer sig for Darzalex

Der er vigtige fase 3-resultater på trapperne fra Genmab og partneren Janssen Biotech.

De to selskaber håber inden længe at præsentere stærke data, så salgspotentialet for kræftmidlet Darzalex kan blive udvidet via en godkendelse som førstebehandling af knoglemarvskræft i kombination med en række andre kræftmidler.

Første skridt på vejen tages ifølge Genmab-topchef Jan van de Winkel inden for et par måneder, hvor der offentliggøres data fra det såkaldte Alcyone-studie, der måler effekten af Darzalex som førstebehandling af knoglemarvskræft i kombination med kræftmidlet Velcade, kemoterapiformen Melphalan og binyrebarkhormonet Prednisolon.

Studiet er tidligere blevet rangeret som årets vigtigste begivenhed af Genmab-bossen.

"Vi mener, at det bliver ekstremt vigtigt, da førstebehandlingen udgør mere end halvdelen af markedet," siger Jan van de Winkel til Ritzau Finans.

Genmabs kræftmiddel benyttes i dag først senere i behandlingen. Med studiet i kombination med Velcade håber Genmab at få adgang til en langt større del af patienterne. Det gælder ikke mindst i Europa, hvor Velcade som førstebehandling er særligt udbredt.

"Men som vi forstår det, bliver Velcade også benyttet i stigende omfang i USA," siger Jan van de Winkel.

I USA foretrækkes dog stadig kræftmidlet Revlimid som førstebehandling. Janssen prøver derfor også Darzalex som førstebehandling i kombination med Revlimid, og data fra studiet ved navn Maya kommer næste år.

"Sammen vil de to kombinationer udgøre potentielt mere end halvdelen af markedet for knoglemarvskræft. Der er tale om et stort marked på mere 12 mia. dollar, som estimeres at blive stort set fordoblet frem mod 2022," siger Jan van de Winkel.

Fra Alcyone-studiet offentliggøres, vil Janssen ifølge Jan van de Winkel skulle bruge fire til fem måneder på at færdiggøre en registreringsansøgning til myndighederne. Herefter vil en godkendelse kunne komme i løbet af omkring seks måneder.

Genmab kigger Darzalex-prognosen efter i sømmene

Darzalex er stadig ”stjernen i showet” for Genmab

Genmab fastholder forventninger efter stærkt halvår

Pipelinen i fokus i Genmab-regnskab

Forsiden lige nu

ABG: Konkurrenter kan have skabt uro om Darzalex-prognose

Problemer er fortsat for Genmab-aktien i kølvandet på hæmatologikonferencen ASH i denne uge, primært på baggrund af stærke data fra en CAR-T-celleterapi mod knoglemarvskræft. Aktien har torsdag eftermiddag mistet mere end 14 pct. af sine værdi i forhold til inden konferencen.

Novos nye partner har fokus på neurologiske sygdomme

Novo Nordisk har netop indgået en mulig milliardaftale med et belgisk selskab om et eksperimentel lægemiddel mod diabetes og NASH. Men biotekselskabets arbejde har ellers mere berøring med sygdomsområder, som to andre danske selskaber fokuserer på.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier