MedWatch

Årets vigtigste milepæl nærmer sig for Darzalex

Der er vigtige fase 3-resultater på trapperne fra Genmab og partneren Janssen Biotech.

De to selskaber håber inden længe at præsentere stærke data, så salgspotentialet for kræftmidlet Darzalex kan blive udvidet via en godkendelse som førstebehandling af knoglemarvskræft i kombination med en række andre kræftmidler.

Første skridt på vejen tages ifølge Genmab-topchef Jan van de Winkel inden for et par måneder, hvor der offentliggøres data fra det såkaldte Alcyone-studie, der måler effekten af Darzalex som førstebehandling af knoglemarvskræft i kombination med kræftmidlet Velcade, kemoterapiformen Melphalan og binyrebarkhormonet Prednisolon.

Studiet er tidligere blevet rangeret som årets vigtigste begivenhed af Genmab-bossen.

"Vi mener, at det bliver ekstremt vigtigt, da førstebehandlingen udgør mere end halvdelen af markedet," siger Jan van de Winkel til Ritzau Finans.

Genmabs kræftmiddel benyttes i dag først senere i behandlingen. Med studiet i kombination med Velcade håber Genmab at få adgang til en langt større del af patienterne. Det gælder ikke mindst i Europa, hvor Velcade som førstebehandling er særligt udbredt.

"Men som vi forstår det, bliver Velcade også benyttet i stigende omfang i USA," siger Jan van de Winkel.

I USA foretrækkes dog stadig kræftmidlet Revlimid som førstebehandling. Janssen prøver derfor også Darzalex som førstebehandling i kombination med Revlimid, og data fra studiet ved navn Maya kommer næste år.

"Sammen vil de to kombinationer udgøre potentielt mere end halvdelen af markedet for knoglemarvskræft. Der er tale om et stort marked på mere 12 mia. dollar, som estimeres at blive stort set fordoblet frem mod 2022," siger Jan van de Winkel.

Fra Alcyone-studiet offentliggøres, vil Janssen ifølge Jan van de Winkel skulle bruge fire til fem måneder på at færdiggøre en registreringsansøgning til myndighederne. Herefter vil en godkendelse kunne komme i løbet af omkring seks måneder.

Genmab kigger Darzalex-prognosen efter i sømmene

Darzalex er stadig ”stjernen i showet” for Genmab

Genmab fastholder forventninger efter stærkt halvår

Pipelinen i fokus i Genmab-regnskab

Forsiden lige nu

Svensk Novo-selskab går tilbage på både top- og bundlinje

Både omsætning og indtjening er faldet i tredje kvartal for det svenske medicinalselskab Orexo, som Novo Holdings ejer en fjerdedel af. Selskabet styrer dog fortsat mod et nyt år med plus på bundlinjen, og der er lagt i ovnen til et endnu bedre 2018.

Johnson & Johnson indgår hepatitis-alliance

Den amerikanske medicinalkoncern Johnson & Johnson har indgået en samarbejdsaftale med et lille biotekselskab omkring hepatitis B og potentielt også en række andre infektionssygdomme.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier