MedWatch

Zealands royalties fra Sanofi stiger

Den franske medicinalkoncern Sanofis royalty-betalinger til danske Zealand Pharma stiger fortsat, selvom salget af det Zealand-udviklede middel Lyxumia er på retræte.

Zealand Pharma modtog i andet kvartal royalties fra franske Sanofi på i alt 9,1 mio. kr.

Det fortæller selskabet i en meddelelse til fondsbørsen.

5,2 mio. kr. stammer fra salget af Lyxumia/Adlyxin, mens 3,9 mio. kr. kommer fra kombinationspræparatet Suliqua/Soliqua, fremgår det, efter at den franske medicinalkæmpe kom med regnskab for andet kvartal mandag morgen.

I Sanofi-regnskabet fremgår det blandt andet, at Lyxumia-salget landede på 7 mio. euro, hvilket var et fald på 12,5 pct.

Royalties for hele første halvår af 2017 kommer dermed op på 17,2 mio. kr., mens de lød på 13,1 mio. kr. i første halvår af 2016. Dengang var Suliqua/Soliqua endnu ikke lanceret.

Zealand Pharma er klar med regnskab for årets første seks måneder 24. august.

Forsiden lige nu

Genmab søger om ny godkendelse hos EMA

I Europa vil Genmab nu til at have hovedproduktet, Darzalex, godkendt til førstelinjebehandling for knoglemarvskræft. Det udløser en ny milepælsbetaling fra partneren Janssen. (Opdateret 13.35)

EMA-chef: Ansatte er lettede efter afklaring

Stemningen blandt de cirka 900 ansatte i EMA er god, efter der mandag kom afklaring om agenturets fremtid. Nu begynder de mere praktiske overvejelser om at flytte, lyder det fra EMA-direktør Guido Rasi, der frygter at miste op til en fjerdedel af agenturets ansatte.

Novo-topchef: Hjerte-kar-data har vendt trenden for Victoza

Efter udfordringer på det amerikanske marked er Novo Nordisks Victoza igen begyndt at tage markedsandele. Det sker efter indlægssedlen er blevet opdateret i forhold til hjerte-kar-hændelser, lyder det fra topchef, Lars Fruergaard Jørgensen.

Licensaftale kan indbringe svensk biotekselskab 525 mio kr

Stockholmvirksomheden Pledpharma har indgået en aftale med Solasia Pharma, der sikrer sidstnævnte eksklusive rettigheder til udvikling og kommercialisering af det svenske hovedaktiv i en række asiatiske lande. Forhånds- og milepælsbetalinger kan indbringe trecifret millionbeløb.

Rebien: "Vi kan være tilfredse"

Selvom Lars Rebien Sørensen ærgrer sig over, at EMA ikke kom til København, så glæder han sig over, at København nu i den grad er sat på landkortet som kompetent life science-klynge. Og han er knap så sur på svenskerne som regeringen.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier