Først var der jubel, da sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) for kun to uger siden meddelte, at man var klar til cannabisproduktion til medicinsk brug. Så meddelte Lægemiddelstyrelsen, at alle cannabisprodukter skulle destrueres. Senere konstaterede styrelsen dog, at den udmelding kom en postgang for tidligt. Tilbage står en række potentielle producenter af cannabis komplet forvirrede. Det skriver Dagbladet Børsen fredag.

Lars Thomassen havde planer om at dyrke cannabis på Møllerup Gods på Djursland. Her ville han investere 30 mio. kr. til et nyt produktionsanlæg samt laboratorium, men det er ikke sikkert, at det bliver til noget nu, fortæller han til avisen.

Også Mads Pedersen, der ejer og er direktør i gartneriet Alfred Pedersen & Søn, har været klar til at smide 20-30 mio. kr. i cannabisproduktion i Danmark. Det kræver dog, at der kommer en udmelding med fuldstændig klare regler.

"Hvis vi ikke har et hjemmemarked, vi kan komme ind på, så går vi ikke ud og kaster 20-30 mio. kr. efter det," siger Mads Pedersen til Børsen.

Fra politisk side er der også forundring over, at Lægemiddelstyrelsen mener, at produkter af cannabisproduktion skal destrueres. Landbrugsordfører Erling Bonnesen (V) kalder over for Børsen udmeldingen fra Lægemiddelstyrelsen ”ren knold og tot.”

Også Liselott Blixt, sundhedsordfører for Dansk Folkeparti og formand for Folketingets Sundhedsudvalg har svært ved at forstår rationalet i styrelsens notat.

”Det er molbo-agtigt, at man skal producere noget, der så skal destrueres bagefter," siger hun.

Det har ikke været muligt for Børsen at få en kommentar fra sundhedsministeren.

  Styrelse om cannabis-notat: En beklagelig misforståelse  

  Lægemiddelstyrelsen lægger låg på dansk cannabiseventyr

  Medie: Danske landmænd får lov til at dyrke cannabis