MedWatch

GSK vil teste meningitis-vaccine mod gonoré

I New Zealand har sundhedsmyndighederne observeret en heldig bivirkning ved meningitis-vaccinen, og det får nu GSK til at sætte gang i planer om nyt forsøg mod gonoré, en sygdom som plages mere og mere af multiresistens.

Under en stor massevaccinationskampagne mod meningitis B i New Zealand har landets sundhedsmyndigheder fundet en potentiel – og positiv – bivirkning ved vaccinen. Den ser nemlig også ud til at beskytte mod kønssygdommen gonoré. Og det har fået GlaxoSmithKline til at blive interesseret.

Det skriver FiercePharma.

De nye data kommer fra en retrospektiv undersøgelse fra 11 forskellige klinikker i New Zealand, hvor man har undersøgt vaccinens, MeNZB, effektivitet mod gonoré. GlaxoSmithKline er en stor producent af meningitis-vacciner, og de nye resultater kan derfor måske åbne nye døre for dets vacciner.

”Observationerne fra dette studie er opmuntrende og viser potentialet for, at en meningitis B-vaccinen kan levere yderligere fordele ved at hjælpe med at afværge gonoré,” lyder det fra GSK’s talskvinde Robin Gaitens.

Hun siger, at GSK er klar til at udforske gonoré-potentialet for dets meningitis vaccine, Bexsero, da den indeholder de samme komponenter som MeNZB, samt antigener mod yderligere tre meningitis B-stammer.

Gonoré har modtaget en hel del opmærksomhed i den seneste tid, sygdommen har udviklet sig til at være overordentligt effektiv til at udvikle sig til en multiresistent bakterie. Verdenssundhedsorganisationen (WHO) har for ganske nylig udsendt en advarsel om, at populationen af smittede personer, hvor sygdommen ikke længere kan behandles, vokser. Derfor efterlyser WHO nu nye antibiotikaer og potentielt vacciner, som kan stoppe smitten.

FN til kamp mod multiresistente bakterier

En spray bliver det nye våben mod bittesmå bakterier

Milliardkrav mod J&J for at skjule bivirkninger på antibiotika

Forsiden lige nu

”Jeg har altid haft købmandsgenet i mig"

Karrierevejen: Trods et tidligt karriereønske om at blive chauffør i den lokale bogbus er Pernille Hyldgaard nu havnet hos Coloplast i marketingafdelingen som director of consumer marketing & activation efter job hos blandt andre B&O og Royal Copenhagen. Hendes bedste karriereråd er at tage det roligt. Så skal tingene nok komme.

Amplifon vil sælge produkter under eget navn i 2018

Italienske Amplifon, verdens største forhandler af høreapparater, vil have produkter under eget navn, og arbejder nu sammen med tre af verdens største høreapparatkoncerner om at lave produkter til Amplifons portefølje. (Opdateret 10.50)

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier