Det kan meget vel være, at sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) for ganske få uger sagde god for dyrkning af cannabis i Danmark til medicinsk brug. Men et er dyrkningen – noget andet er de produkter, der kommer ud af det. Det skriver Dagbladet Børsen torsdag.

  Medie: Danske landmænd får lov til at dyrke cannabis  

For i et notat på Lægemiddelstyrelsens hjemmeside – som nu er blevet fjernet - lyder det, at eventuelle produkter skal destrueres – og at det ikke vil være muligt for danske virksomheder eller landmænd at levere medicinsk cannabis til den danske forsøgsordning. Men produkterne kan heller ikke sælges til udlandet.  

”Det bliver formentlig heller ikke muligt at få tilladelse fra Lægemiddelstyrelsen til at eksportere medicinsk cannabis, herunder CBD-olier, ren THC eller lignende, til andre lande under udviklingsordningen," står der i notatet.

Lars Thomassen direktør for Danish Cannabis, som vil dyrke cannabis på Møllerup Gods, kalder over for Børsen situationen for ”idiotisk”. Han er parat til at droppe planerne om at dyrke cannabis i Danmark, hvis notatet viser sig at holde stik - for, som han bemærker, så har "enten ministeren og regeringen løjet, eller også har Lægemiddelstyrelsen regeret på egen hånd."

Det har ikke været muligt for avisen at få en kommentar fra Lægemiddelstyrelsen om, hvorfor den har valgt at fjerne notatet. Sundhedsministeren har heller ingen kommentarer for nuværende.

  Danske frustrationer: Lovgivning spænder ben for lovende marked  

  Danske firmaer fyrer op til en cannabisrus