MedWatch

Lægemiddelstyrelsen lægger låg på dansk cannabiseventyr

Selvom det bliver muligt for danske landmænd og virksomheder at dyrke cannabis i Danmark til medicinsk brug, kommer de ikke til at tjene penge på det, for eventuelle produkter skal destrueres. Det fremgår af et notat fra Lægemiddelstyrelsen, skriver Dagbladet Børsen.

Det kan meget vel være, at sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) for ganske få uger sagde god for dyrkning af cannabis i Danmark til medicinsk brug. Men et er dyrkningen – noget andet er de produkter, der kommer ud af det. Det skriver Dagbladet Børsen torsdag.

Medie: Danske landmænd får lov til at dyrke cannabis

For i et notat på Lægemiddelstyrelsens hjemmeside – som nu er blevet fjernet - lyder det, at eventuelle produkter skal destrueres – og at det ikke vil være muligt for danske virksomheder eller landmænd at levere medicinsk cannabis til den danske forsøgsordning. Men produkterne kan heller ikke sælges til udlandet.

”Det bliver formentlig heller ikke muligt at få tilladelse fra Lægemiddelstyrelsen til at eksportere medicinsk cannabis, herunder CBD-olier, ren THC eller lignende, til andre lande under udviklingsordningen," står der i notatet.

Lars Thomassen direktør for Danish Cannabis, som vil dyrke cannabis på Møllerup Gods, kalder over for Børsen situationen for ”idiotisk”. Han er parat til at droppe planerne om at dyrke cannabis i Danmark, hvis notatet viser sig at holde stik - for, som han bemærker, så har "enten ministeren og regeringen løjet, eller også har Lægemiddelstyrelsen regeret på egen hånd."

Det har ikke været muligt for avisen at få en kommentar fra Lægemiddelstyrelsen om, hvorfor den har valgt at fjerne notatet. Sundhedsministeren har heller ingen kommentarer for nuværende.

Danske frustrationer: Lovgivning spænder ben for lovende marked

Danske firmaer fyrer op til en cannabisrus

Forsiden lige nu

Lundbeck-partner dropper cannabisselskab

En aftale fra 2007 mellem japanske Otsuka og britiske GW Pharmaceuticals om udvikling af cannabis-baserede lægemidler mod CNS-sygdomme er blevet annulleret, og briterne har nu fået de amerikanske rettigheder til et middel mod sklerose tilbage.

Milliontab tynger medicoselskabs egenkapital

Både 2015 og 2016 bød på markante milliontab i medicoselskabet Nanovi, og det har medført en negativ egenkapital på 8,4 mio. kr. og en gæld på små 13 mio. kr. Der er ikke meget der tyder på, at de økonomiske resultater er blevet bedre i 2017, men adm. direktør Jesper Boysen øjner lys for enden af tunnellen og er i fuld gang med at rejse flere penge.

Biotekselskab vil sælges inden næste udviklingsfase

Det danske vaccineselskab Rhovac har tilsyneladende skabt en kræftvaccine, der med succes mobiliserer patientens eget immunforsvar til at bekæmpe kræftsygdom. Selskabet håber, at positive studiedata kan føre til salg af virksomheden.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier