MedWatch

Rekord-indtjening til kopifirmaer

Forbrugerne sparer store beløb, selv om de største kopiselskaber samlet set tjener penge som aldrig før, viser Finans' kortlægning af branchen.

Landets ti største kopiselskaber hentede samlet set mere end 150 mio. kr. på bundlinjen i 2016. Det er en stigning over 50 pct. i forhold til året før. Danskerne sparer ikke desto mindre årligt 1 mia. kr. på kopierne ifølge et estimat fra Danmarks Apotekerforening.

Det skriver Finans.dk

"Apotekerne har set en meget stor strategisk fordel i at overholde lovgivningen som et led i kampen mod en liberalisering af apotekermarkedet, og det har været med til at give rigtig gode vilkår for de virksomheder, der leverer kopimedicin," siger Peter Jørgensen, direktør i brancheorganisationen Industriforeningen for Generiske og Biosimilære Lægemidler (IGL), til Finans.

Orifarm klar til opkøb for trecifret millionbeløb

Forsiden lige nu

Her er Novo Nordisks strategi for fremtiden

Novo Nordisk har lagt en plan for den fremtidige vækst i de forskellige dele af sin forretning. Der vil både være fokus på den traditionelle kerneforretning og nye områder, og så har selskabet intensiveret sin jagt på mulige opkøb.

Allergan sagsøgt for at vildlede patentkontor

Endnu engang er amerikanske Allergan havnet i en patenttvist om blockbusteren Restasis. Denne gang handler det dog ikke om selskabets såkaldte ”indianer-finte”, men derimod om vildledning af det amerikanske patentkontor.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier