Det franske mikrobiomselskab Enterome har slået pjalterne sammen med Nestlé Health Science for at danne det nye selskab Microbiome Diagnostics Partners (MDP). Det fremgår af en pressemeddelelse fra parterne.

Enterome har danske Lundbeckfonden Ventures i ejerkredsen, der er repræsenteret i bestyrelsen ved seniorpartner Johan Kördel.

Det nye selskab er et 50/50 joint venture mellem Enterome og Nestlé Health Science, fremgår det af meddelelsen, og fokus vil være på udvikling af mikrobiombaseret diagnostik af inflammatorisk tarmsygdomme (IBD) og leversygdomme.

”Dannelsen af Microbiome Diagnostics Partners er en vigtig milepæl for Enterome, da det bringer stærk og komplementære teknologier og kapaciteter sammen, der gør det muligt at udvikle en ny generation af diagnostik og ledsagende diagnostiske produkter,” udtaler Pierre Belichard, adm. direktør for Enterome.

Nestlé Health Science investerer 20 mio. euro, 148,73 mio. kr. for halvdelen af MDP og eksklusive kommercialiseringsoptioner i forhold til de oprindelige programmer. MDP vil derudover være berettiget til yderligere milepælsbetalinger bundet op på kliniske og kommercielle aktiviteter.

I første omgang vil det nye selskab fokusere på udvikling af diagnostik af IBD baseret på Enterome’s IBD110 mikrobiom-afledte mucosal biomarkør samt på udviklingen af diagnostiske produkter til progressive leversygdomme herunder fedtlever NASH.

Nestlé Health Science investerede sammen med en række andre investorer i Enterome i en investeringsrunde, hvor selskabet hentede 16,5 mio. dollars. Pengene skulle bruges til at fremskynde udviklingen af Enteromes hovedaktiv, EB 8018. Midlet retter sig mod en bestemt type af e-coli baktier, som menes at være en af de primære årsager til inflammatorisk tarmsygdom.

  Lundbeck-selskab indgår aftale med J&J

  Nyre-firma får Lundbeckfondens og Novos millioner