MedWatch

Gilead-whistleblower spøger stadig

En ellers lukket whistleblowersag, hvor Gilead er under anklage for at have købt et uautoriseret aktivstof fra et kinesisk selskab til brug i tre HIV-midler, er nu blevet genåbnet.

En amerikansk appeldomstol har nu pustet nyt liv i en tilsyneladende ellers lukket whistleblowersag med Gilead Sciences på anklagebænken.

Ifølge Fiercepharma er det de to tidligere Gilead-medarbejdere Jeff og Sherilyn Campie, der har blæst i fløjten med anklager om, at deres tidligere arbejdsgiver har købt aktivstoffet emtricitabine hos et kinesisk selskab – mens det hævdede, at stoffet kom fra en godkendt sydkoreansk producent. Emtricitabine bruges i HIV-midlerne Emtriva, Truvada og Atripla.

"Vi er skuffede over dagens kendelse, og vi har til hensigt at udfordre udfaldet og kraftigt forsvare os mod disse påstande," lyder det fra en talskvinde fra Gilead til Fiercepharma.

Ifølge de to whistleblowers skulle Gileads import af det Kina-producerede emtricitabine været startet tilbage i 2007. Angiveligt skulle Gilead have etiketter til at skjule og forstærke, hvor produkterne blev produceret.

Whistleblowerne mener også, at Gilead over for de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, skulle have skjult data fra problematiske batches fra den kinesiske producent, da myndigheden skulle godkende produktionspartneren.

Gilead sætter gang i HIV-ansøgning i USA

GSK vil revolutionere HIV-behandling

Gilead udfordrer GSK med nye HIV-data

Forsiden lige nu

NNE henter amerikansk landechef fra Novo

Novo Nordisks ingeniørselskab NNE har fået ny landechef i USA, efter den tidligere landechef sagde op for at blive finansdirektør i den danske allergikoncern ALK. Vedkommende er hentet i Novo-familien.

Lægemiddelstyrelsen er skuffet, men glad for bronzen

Lægemiddelstyrelsens direktør Thomas Senderovitz er skuffet over, at København ikke skal huse EMA, men også stolt over at have snuppet "bronzemedaljerne". Han påpeger dog også, at der ligger masser af arbejde forude i forbindelse med flytningen af lægemiddelagenturet.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier