En amerikansk appeldomstol har nu pustet nyt liv i en tilsyneladende ellers lukket whistleblowersag med Gilead Sciences på anklagebænken.

Ifølge Fiercepharma er det de to tidligere Gilead-medarbejdere Jeff og Sherilyn Campie, der har blæst i fløjten med anklager om, at deres tidligere arbejdsgiver har købt aktivstoffet emtricitabine hos et kinesisk selskab – mens det hævdede, at stoffet kom fra en godkendt sydkoreansk producent. Emtricitabine bruges i HIV-midlerne Emtriva, Truvada og Atripla.

"Vi er skuffede over dagens kendelse, og vi har til hensigt at udfordre udfaldet og kraftigt forsvare os mod disse påstande," lyder det fra en talskvinde fra Gilead til Fiercepharma.

Ifølge de to whistleblowers skulle Gileads import af det Kina-producerede emtricitabine været startet tilbage i 2007. Angiveligt skulle Gilead have etiketter til at skjule og forstærke, hvor produkterne blev produceret.

Whistleblowerne mener også, at Gilead over for de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, skulle have skjult data fra problematiske batches fra den kinesiske producent, da myndigheden skulle godkende produktionspartneren.

  Gilead sætter gang i HIV-ansøgning i USA  

  GSK vil revolutionere HIV-behandling  

  Gilead udfordrer GSK med nye HIV-data