MedWatch

Lancering af Mylans blockbuster-kopi står stille

En biosimilær version af Roches cancerblockbuster Herceptin fra Mylan bliver muligvis ramt af forsinkelse på det europæiske marked på grund af problemer i produktionen hos Mylans indiske partner Biocon.

Problemer på en produktionsfabrik i Bangalore, Indien, har sat en foreløbig stopper for udrulningen af en biosimilær version af Roches cancerblockbuster Herceptin i Europa. Det skriver Fiercepharma.

Det er Mylan og dets indiske partner Biocon, der står bag den biosimilære version af Herceptin, der havde en omsætning på 46,9 mia. kr. i 2016. Ifølge Fiercepharma henter Roche 2 mia. dollars, 13 mia. kr., i Europa.

Under en inspektion hos Biocons produktionsfabrik fandt Det Europæiske lægemiddelagentur, EMA, flere problemer, der nu skal rettes op på, inden myndighederne vil sige god for fabrikken. Også de franske myndigheder har inspiceret fabrikken og fundet uhensigtsmæssigheder.

”Biocon og partneren Mylan vil arbejde sammen med de franske og europæiske regulatoriske myndigheder med henblik på en opfølgende inspektion af lægemiddelproduktionsfaciliteterne og markedsføringstilladelserne med det formål at foretage en hurtig geninspektion,” lyder det fra Biocon i en meddelelse fra selskabet.

Mylan kan rulle biosimilær kopi af milliardomsættende kræftmiddel ud

EMA skal evaluere ny biosimilær fra Mylan

Dårlig nyt for Roche: Blockbuster-kopi lige så effektiv

Forsiden lige nu

NNE henter amerikansk landechef fra Novo

Novo Nordisks ingeniørselskab NNE har fået ny landechef i USA, efter den tidligere landechef sagde op for at blive finansdirektør i den danske allergikoncern ALK. Vedkommende er hentet i Novo-familien.

Lægemiddelstyrelsen er skuffet, men glad for bronzen

Lægemiddelstyrelsens direktør Thomas Senderovitz er skuffet over, at København ikke skal huse EMA, men også stolt over at have snuppet "bronzemedaljerne". Han påpeger dog også, at der ligger masser af arbejde forude i forbindelse med flytningen af lægemiddelagenturet.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier