Et nyt milliardopkøb fra Sanofis side giver selskabet adgang til en række nye vacciner, herunder en ny proteinbaseret influenzavaccine. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Vaccinerne kommer fra opkøbet af biotekselskabet Protein Sciences, som slår sine folder i Meriden i den amerikanske stat Conneticut.

Sanofi skal betale 650 mio. dollars (cirka 4,2 mia. kr.) i forhåndsbetaling for selskabet med mulighed for 100 mio. kr. ekstra, hvis udviklingen i porteføljen når en række forskellige milepæle. 

“Opkøbet af Protein Sciences vil gøre det muligt for os at udvide vores influenza-portefølje med en tilføjelse af en ikke-ægge baseret vaccine,” lyder det fra David Loew, der er chef for Sanofis vaccinedivision, Sanofi Pasteur.

Udover hovedkandidaten, der går under navnet Flublok, og som er den første proteinabaserede influenzavaccine godkendt af de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, har Protein Sciences også gang i udviklingen af en række andre influenza-vacciner. Selskabet arbejder også med vacciner mod Zika-virussen og SARS.

Handlen, hvis den ellers ikke støder på nogen regulative stopklodser, forventes at gå igennem i tredje kvartal af 2017.

  Sanofi rusker op i gammel kræftaftale

  Sanofi rygtes interesseret i nyt selskab

  Sanofi jagter nyt webbaseret studie