MedWatch

Sanofi laver nyt milliardopkøb af vacciner

Den franske medicinalkoncern Sanofi trækker en række nye vacccinekandidater ind i sin portefølje med købet af et amerikansk biotekselskab.

Et nyt milliardopkøb fra Sanofis side giver selskabet adgang til en række nye vacciner, herunder en ny proteinbaseret influenzavaccine. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Vaccinerne kommer fra opkøbet af biotekselskabet Protein Sciences, som slår sine folder i Meriden i den amerikanske stat Conneticut.

Sanofi skal betale 650 mio. dollars (cirka 4,2 mia. kr.) i forhåndsbetaling for selskabet med mulighed for 100 mio. kr. ekstra, hvis udviklingen i porteføljen når en række forskellige milepæle.

“Opkøbet af Protein Sciences vil gøre det muligt for os at udvide vores influenza-portefølje med en tilføjelse af en ikke-ægge baseret vaccine,” lyder det fra David Loew, der er chef for Sanofis vaccinedivision, Sanofi Pasteur.

Udover hovedkandidaten, der går under navnet Flublok, og som er den første proteinabaserede influenzavaccine godkendt af de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, har Protein Sciences også gang i udviklingen af en række andre influenza-vacciner. Selskabet arbejder også med vacciner mod Zika-virussen og SARS.

Handlen, hvis den ellers ikke støder på nogen regulative stopklodser, forventes at gå igennem i tredje kvartal af 2017.

Sanofi rusker op i gammel kræftaftale

Sanofi rygtes interesseret i nyt selskab

Sanofi jagter nyt webbaseret studie

Forsiden lige nu

Lundbeck-partner dropper cannabisselskab

En aftale fra 2007 mellem japanske Otsuka og britiske GW Pharmaceuticals om udvikling af cannabis-baserede lægemidler mod CNS-sygdomme er blevet annulleret, og briterne har nu fået de amerikanske rettigheder til et middel mod sklerose tilbage.

Milliontab tynger medicoselskabs egenkapital

Både 2015 og 2016 bød på markante milliontab i medicoselskabet Nanovi, og det har medført en negativ egenkapital på 8,4 mio. kr. og en gæld på små 13 mio. kr. Der er ikke meget der tyder på, at de økonomiske resultater er blevet bedre i 2017, men adm. direktør Jesper Boysen øjner lys for enden af tunnellen og er i fuld gang med at rejse flere penge.

Biotekselskab vil sælges inden næste udviklingsfase

Det danske vaccineselskab Rhovac har tilsyneladende skabt en kræftvaccine, der med succes mobiliserer patientens eget immunforsvar til at bekæmpe kræftsygdom. Selskabet håber, at positive studiedata kan føre til salg af virksomheden.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier