MedWatch

Fremgang for Novos insuliner i USA

Novo Nordisks langtidsvirkende insuliner fortsætter fremdriften i USA, viser nye recepttal.

Der bliver fortsat udskrevet flere recepter på Novo Nordisks produkter i USA. Det skriver Dagbladet Børsen på baggrund af en rapport fra Nordea Markets, der har kigget nærmere på den seneste opgørelse af receptudskrivningerne fra analysehuset Symphony Health.

Her fremgår det, at GLP-1-analogen Victoza øgede dets volumen med 8 pct. i andet kvartal – det skete samtidig med, at listeprisen blev sat op med 12 pct. Victoza har nu en markedsandel på 44,8 pct., fremgår det.

Den langtidsvirkende insulin Tresiba fik i andet kvartal en markedsandel på 7 pct. og samlet stod Novo Nordisk med en markedsandel for basalinsulin på 28,3 pct. i USA. Det svarer til en vækst på 14 pct. for Tresiba og Levemir i forhold til væksten i andet kvartal i 2016. Fra 1. til 2. kvartal har væksten dog været mere afdæmpet med 2 pct. Det tolkes dog som positivt hos Nordea Markets.

"Det er lovende, da volumentendensen i det basale insulinmarked er flad," skriver Nordea Markets i følge Børsen.

Novo står til længe ventet labelopdatering i Europa

Novo-analytikere: Salgstrumf med Victoza bliver mindre stærk end håbet

USA-panel ser hjertekarfordele ved Novos guldæg

Forsiden lige nu

NNE henter amerikansk landechef fra Novo

Novo Nordisks ingeniørselskab NNE har fået ny landechef i USA, efter den tidligere landechef sagde op for at blive finansdirektør i den danske allergikoncern ALK. Vedkommende er hentet i Novo-familien.

Lægemiddelstyrelsen er skuffet, men glad for bronzen

Lægemiddelstyrelsens direktør Thomas Senderovitz er skuffet over, at København ikke skal huse EMA, men også stolt over at have snuppet "bronzemedaljerne". Han påpeger dog også, at der ligger masser af arbejde forude i forbindelse med flytningen af lægemiddelagenturet.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier