MedWatch

Verdens bedst sælgende lægemiddel får skudt patent ned

For anden gang på få måneder har AbbVies guldæg Humira fået skudt et vigtigt patent ned. AbbVie vil anke begge kendelser.

Det amerikanske mdicinalselskb AbbVie, der markedsfører verdens bedst sælgende lægemiddel Humira, har lidt endnu et patentnederlag. Det skriver FierceBiotech.

For det amerikanske patent- og varemærkekontor har nu givet Boehringer Ingelheim medhold i en sag, hvor sidstnævnte har udfordret Humiras såkaldte ”135 metode-patent.” 135-patentet bliver betragtet som vigtigt, fordi det dækker over dosering og frekvens af behandling – som er nødvendig for at kunne få en biosimilær udgave godkendt af de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA.

Det er ikke mere end et par måneder siden, at AbbVies gigtblockbuster led et identitisk nederlag – dengang bare til Coherus BioSciences, der også står klar i kulissen med en biosimilær version af blockbusteren.

Patentdom kan bringe kopikonkurrence nærmere for Humira

AbbVie har tænkt sig at anke begge afgørelser, har selskabet meddelt i en mail til FierceBiotech.

135-patentet er ikke det eneste, der prøves i øjeblikket. Også patent 619, der dækker Humiras formulering, bliver udfordret.

Humira havde i 2016 en omsætning på 5,6 mia. dollars internationalt og 10,4 mia. dollars i USA. I første kvartal af 2017 lød omsætningen på 4,1 mia. dollars.

I Europa er den biosimilære konkurrence allerede en realitet. Amgens Amjevita blev godkendt tilbage i maj, og Komiteen for medicinske produkter til human anvendelse under Det Europæiske Lægemiddelagentur, CMPH, nikkede for kun et par uger siden ja til Samsung Bioepsi og Biogens Imraldi.

Abbvies guldæg får yderligere konkurrence i Europa

Tyskere tættere på biosimilær Humira-kopi

AbbVie høster gode resultater på nyt gigtmiddel

Forsiden lige nu

NNE henter amerikansk landechef fra Novo

Novo Nordisks ingeniørselskab NNE har fået ny landechef i USA, efter den tidligere landechef sagde op for at blive finansdirektør i den danske allergikoncern ALK. Vedkommende er hentet i Novo-familien.

Lægemiddelstyrelsen er skuffet, men glad for bronzen

Lægemiddelstyrelsens direktør Thomas Senderovitz er skuffet over, at København ikke skal huse EMA, men også stolt over at have snuppet "bronzemedaljerne". Han påpeger dog også, at der ligger masser af arbejde forude i forbindelse med flytningen af lægemiddelagenturet.

Seneste Medicinal & Biotek

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier