Det amerikanske mdicinalselskb AbbVie, der markedsfører verdens bedst sælgende lægemiddel Humira, har lidt endnu et patentnederlag. Det skriver FierceBiotech.

For det amerikanske patent- og varemærkekontor har nu givet Boehringer Ingelheim medhold i en sag, hvor sidstnævnte har udfordret Humiras såkaldte ”135 metode-patent.” 135-patentet bliver betragtet som vigtigt, fordi det dækker over dosering og frekvens af behandling – som er nødvendig for at kunne få en biosimilær udgave godkendt af de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA.

Det er ikke mere end et par måneder siden, at AbbVies gigtblockbuster led et identitisk nederlag – dengang bare til Coherus BioSciences, der også står klar i kulissen med en biosimilær version af blockbusteren.

  Patentdom kan bringe kopikonkurrence nærmere for Humira  

AbbVie har tænkt sig at anke begge afgørelser, har selskabet meddelt i en mail til FierceBiotech.

135-patentet er ikke det eneste, der prøves i øjeblikket. Også patent 619, der dækker Humiras formulering, bliver udfordret.

Humira havde i 2016 en omsætning på 5,6 mia. dollars internationalt og 10,4 mia. dollars i USA. I første kvartal af 2017 lød omsætningen på 4,1 mia. dollars.

I Europa er den biosimilære konkurrence allerede en realitet. Amgens Amjevita blev godkendt tilbage i maj, og Komiteen for medicinske produkter til human anvendelse under Det Europæiske Lægemiddelagentur, CMPH, nikkede for kun et par uger siden ja til Samsung Bioepsi og Biogens Imraldi.

  Abbvies guldæg får yderligere konkurrence i Europa  

  Tyskere tættere på biosimilær Humira-kopi

  AbbVie høster gode resultater på nyt gigtmiddel